Πληρώνεις λίγα, παίρνεις πολλά

Ο ορισμός του «Value for Money»

Δεν συναντάμε συχνά μοτοσυκλέτες που να χαρακτηρίζονται σε τέτοιο βαθμό από την έκφραση «Value for Money», όσο το SV 650 της Suzuki. Με ένα απόλυτα λογικό ποσό χρημάτων, παίρνεις μια ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα για καθημερινή χρήση, όσο και για σβέλτα ταξιδάκια στο επαρχιακό δίκτυο.

SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!

Το SV 650 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη γκάμα της Suzuki το 1999 και πλέον, στην πιο πρόσφατη έκδοσή του, συνδυάζει την αισθητική των προγόνων του με την σύγχρονη τεχνολογία και τις επιδόσεις. Έτσι, λοιπόν, έχουμε έναν παραδοσιακό, μεγάλο, στρογγυλό προβολέα εμπρός, που θυμίζει παλαιότερες δεκαετίες, ενώ κανένα πλαστικό δεν κρύβει τον κινητήρα και το ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα. Η ουρά στο πίσω μέρος είναι μοντέρνα κι αιχμηρή με επιρροές από τα σπορ μοντέλα της εταιρείας, ενώ ποιότητα και η συναρμογή των ελάχιστων πλαστικών της μάσκας και της ουράς είναι σε υψηλά επίπεδα και κανένας τριγμός δεν θα προβληματίσει τον αναβάτη.

Ο κινητήρας των 645 κυβικών εκατοστών είναι V-2 με απόδοση 75 ίππους κι έχει αποδείξει την αξιοπιστία του στο πέρασμα του χρόνου, καθώς κινεί εδώ και πολλά χρόνια διάφορα μοντέλα της Suzuki. Δεν έχει μείνει βέβαια ίδιος, αλλά έχει αναβαθμιστεί με νέα εξαρτήματα με στόχο την βελτιωμένη απόδοση, την μείωση των εσωτερικών τριβών και τη χαμηλή κατανάλωση. Αξίζει να αναφέρουμε την ύπαρξη του συστήματος «Low RPM Assist» που ανεβάζει αυτόματα τις στροφές του κινητήρα, μόλις αφήσουμε τη μανέτα του συμπλέκτη, βοηθώντας στις εκκινήσεις και στην κίνηση με χαμηλές ταχύτητες.

Δοκιμασμένες λύσεις συναντάμε στον τομέα των αναρτήσεων και των φρένων, με το πιρούνι των  41 χιλιοστών εμπρός και το ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση αμορτισέρ πίσω, να προσφέρουν άνεση και καλή πληροφόρηση, όταν ο αναβάτης αποφασίσει να κινηθεί γρήγορα. Την επιβράδυνση της μοτοσυκλέτας αναλαμβάνουν δυο δίσκοι 290 χιλιοστών εμπρός με διπίστονες δαγκάνες και ένα δίσκο 260 χιλιοστών με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω. Το ABS δεν λείπει, φυσικά, από τον στάνταρ εξοπλισμό.

Μπορείτε να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες στην αναλυτική δοκιμή του μοντέλου. Η τιμή του έχει καθοριστεί στα 6.895 ευρώ, που είναι κορυφαία για τα δεδομένα της κατηγορίας και των όσων προσφέρει το SV 650 ABS.