Προστατεύει το πάνω μέρος του σώματος

Προστατεύει το πάνω μέρος του σώματος

Τι είναι το σωστό μπουφάν;

Το μπουφάν δεν πρέπει να λείπει από τον εξοπλισμό κανενός αναβάτη. Δες τώρα πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο δίνοντας προσοχή στα υλικά κατασκευής, τα προστατευτικά, την εφαρμογή και φυσικά την τιμή.

Ο εξοπλισμός του αναβάτη πρέπει να είναι πλήρης και αποτελεσματικός. Το μπουφάν είναι αναπόσπαστο κομμάτι του και μάλιστα από τα πιο σημαντικά, αφού προστατεύει το θώρακα, την πλάτη, τους αγκώνες και τους ώμους του αναβάτη. Δεν θα πρέπει να λείπει από κανέναν ανεξάρτητα από τη διάρκεια της μετακίνησης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

  

Πρέπει να είναι κατασκευασμένο από εξειδικευμένα υλικά και να διαθέτει προστατευτικά

Τα μπουφάν που είναι κατάλληλα για μοτοσυκλέτα, είναι κατασκευασμένα από υλικά όπως δέρμα ή cordura, τα οποία προσφέρουν μεγάλη αντοχή στην τριβή. Επίσης, διαθέτουν εγκεκριμένα προστατευτικά τουλάχιστον σε ώμους και αγκώνες, αφού τα σημεία αυτά δέχονται μεγάλη καταπόνηση σε περίπτωση πτώσεις. Για πιο ολοκληρωμένη προστασία, ορισμένα μπουφάν διαθέτουν προστατευτικό πλάτης ή θήκη για τέτοιο.

Αν είναι λάθος το μέγεθος, τα προστατευτικά δεν θα εφαρμόζουν ακριβώς στα σημεία που πρέπει.

Η σωστή εφαρμογή του μπουφάν, είναι σημαντική, ώστε ο αναβάτης να νιώθει άνετα όταν το φορά και να είναι προστατευμένος. Αν για παράδειγμα το μπουφάν είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος, θα ανεμίζει έντονα στις υψηλές ταχύτητες και τα προστατευτικά δεν θα εφαρμόζουν σωστά στα σημεία τα οποία προορίζονται να προστατεύσουν. Έτσι, ο αναβάτης δεν θα αισθάνεται άνετα και θα αποσπάται η προσοχή του κατά την οδήγηση. Πάντως, τα περισσότερα μπουφάν διαθέτουν ιμάντες από τους οποίους μπορούν να γίνουν μικρές ρυθμίσεις για τέλεια εφαρμογή.
  

Δοκίμασε διαφορετικά μπουφάν και μεγέθη για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

Πριν αγοράσεις μπουφάν, αφιέρωσε χρόνο και δοκίμασε διαφορετικά μοντέλα σε διάφορα μεγέθη για να βρεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον σωματότυπό σου, αφού τα μεγέθη μπορεί να αλλάζουν από εταιρεία σε εταιρεία. Έχε κατά νου τη χρήση για την οποία προορίζεται το μπουφάν και τη θέση οδήγησης της μοτοσυκλέτας σου. Ένα πιο κοντό μπουφάν θα είναι πιο άνετο, αν είναι σκυφτή η θέση οδήγησης, ενώ σε ένα ταξίδι με on – off μοτοσυκλέτα με όρια θέση οδήγησης, ένα πιο μακρύ μπουφάν θα προσφέρει καλύτερη κάλυψη από τα στοιχεία της φύσης.
   

Ανάλογα με την εποχή μπορεί να βρεις προσφορές και να εξοικονομήσεις χρήματα.

Κάνε καλή έρευνα αγοράς, αφού ανάλογα με την εποχή, μπορεί να πετύχεις σημαντικές προσφορές κι εκπτώσεις. Είναι σύνηθες φαινόμενο τα καταστήματα να μειώνουν τις τιμές των καλοκαιρινών μπουφάν το χειμώνα και το αντίστροφο, για να ξεσκαρτάρουν το στοκ που έχει μείνει, πριν την άφιξη των νέων προϊόντων. Οι δελεαστικές τιμές, μπορεί να σε παρασύρουν και να αγοράσεις κάποιο μπουφάν που δε χρειάζεσαι οπωσδήποτε, οπότε, να είσαι συγκρατημένος.

  • nikos

    Είμαι ανάπηρος (παραπληγικός) από τροχαίο με μοτοσυκλέτα (χωρίς να φταίω, μου την έκανε λεωφοριατζής..). Κάτι που θα πρέπει να τονίζεται ιδιαίτερα από μμε & εμπόρους εξοπλισμού, είναι η προστασία της σπονδυλικής στήλης. Αυτό θα πρέπει να τονίζεται με μεγαλύτερη έμφαση ακόμα και από αυτήν για χρήση κράνους, για 2 λόγους: α) Η σπονδυλική στήλη είναι πιο ευαίσθητη από το κεφάλι. Όταν χτύπησα (κινούμενος με πολύ χαμηλή ταχύτητα, περίπου 35χλμ), εξωτερικά δεν είχα ούτε 1 γρατζουνιά. β) Οι περισσότεροι γνωρίζουν/καταλαβαίνουν ποιες είναι οι συνέπειες τραυματισμού του κεφαλιού. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ποιες είναι οι συνέπειες τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης.

      28