Μετά απο 7 χρόνια στη Moto2, ανεβαίνει στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Xavier Simeon μετακομίζει στα MotoGP

Η ομάδα της Avintia Ducati επιβεβαίωσε ότι ο Simeon, θα αγωνίζεται με τα χρώματά της την επόμενη χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP.

Ο Simeon συμμετέχει από το 2011 στη Moto2, αλλά από την επόμενη χρονιά θα βρεθεί στο πλευρό του Tito Rabat στην ομάδα της Avintia Ducati με την οποία υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Οι Hector Barbera και Loris Baz, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ομάδα, είναι άγνωστο τι θα κάνουν του χρόνου. Ο Βέλγος έχει πάρει 124 εκκινήσεις στη Moto2, πετυχαίνοντας μια νίκη στο Sachsenring το 2015, ενώ η καλύτερη θέση που έχει πάρει σε πρωτάθλημα είναι η έβδομη, την ίδια χρονιά. Φέτος, αγωνίζεται με την ομάδα της Tasca Racing, αλλά δεν είχε μια καλή χρονιά, αφού βρίσκεται 21ος στην κατάταξη και έχει καταφέρει να τερματίσει μόνο μια φορά εντός 10άδας.

Ο ίδιος δήλωσε: «Είναι μια φανταστική ευκαιρία και προσπαθούσα για πολλά χρόνια να βρεθώ σε αυτή τη θέση. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ένα όνειρο που κυνηγούσα από μικρός γίνεται πραγματικότητα. Είχα κερδίσει τον τίτλο στα Superstock με μια Ducati και χαίρομαι που θα οδηγήσω ξανά μια τέτοια μοτοσυκλέτα για λογαριασμό της Avintia Racing. Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου και τον κόσμο, για τη υποστήριξη σε αυτή την νέα προσπάθεια.»