Ο Pedrosa πέρασε τον Rosi, αλλά δεν ήταν ένα εύκολο προσπέρασμα.

Στα μαχαίρια Pedrosa και Rossi

Ο Dani Pedrosa δήλωσε πως ο Valentino Rossi υπερασπίστηκε με λάθος τρόπο τη θέση του, αφού τον ανάγκασε σχεδόν να βγει εκτός πίστας με 300 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο Pedrosa πέρασε τον Rossi στον 15ο γύρο στη μεγάλη ευθεία, για να πάρει την τέταρτη θέση. Δεν ήταν ένα εύκολο προσπέρασμα, καθώς στριμώχθηκε σε ένα στενό σημείο ανάμεσα στη Yamaha του Ιταλού και στην άκρη της πίστας, ενώ ο Rossi είχε την εσωτερική. Ο Ισπανός κατάφερε τελικά να τερματίσει δεύτερος, αλλά είπε στη συνέχεια ότι ο Rossi δεν υπερασπίστηκε με δίκαιο τρόπο τη θέση του.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Αν δείτε το βίντεο, είμαι εντελώς πάνω στην άσπρη γραμμή και το τιμόνι μου απέχει ελάχιστα από το δικό του. Αυτή δεν ήταν σωστή κίνηση. Μπορείς να έρθεις αριστερά για να υπερασπιστείς τη θέση σου, αλλά το να κάνεις τον άλλο να βγει εκτός πίστας με 300 χιλιόμετρα την ώρα, δεν είναι και το καλύτερο. Ήταν πολύ στενά και δεν μου έδωσε καθόλου περιθώριο, αλλά μπόρεσα να τον περάσω και συνέχισα τον αγώνα μου μέχρι το βάθρο.»

Από τη μεριά του, ο Rossi, σχετικά με το συμβάν και τις δηλώσεις του Pedrosa είπε: «Πιστεύω ότι αν ο Perdosa δεν είναι χαρούμενος, θα πρέπει να αγωνίζεται μόνος του. Όλοι κάνουν το ίδιο σε εμένα, όταν θέλω να προσπεράσω, ιδιαίτερα στον τελευταίο γύρο, αλλά ειλικρινά πάντα πηγαίνεις αριστερά στην έξοδο της στροφής 14. Ίσως, να πήγα ένα μέτρο πιο αριστερά, δεν ξέρω ακριβώς, αλλά κάποιοι αναβάτες νομίζουν ότι η πίστα τους ανήκει