Στην Aragon έμεινε στην κορυφή του αγώνα για 15 γύρους.

«Ο Lorenzo θα παλέψει για τον τίτλο του χρόνου»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dorna, Carmelo Ezpeleta, πιστεύει ότι ο Jorge Lorenzo θα συνεχίσει να βελτιώνεται και θα μπορέσει να παλέψει για τον τίτλο την επόμενη χρονιά.

Μετά από εννέα χρόνια στη Yamaha, o Lorenzo δυσκολεύτηκε φέτος να προσαρμοστεί στη Ducati. Τα καλύτερά του αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι δυο τρίτες θέσεις σε Jerez και Aragon και βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, ενώ μάλλον η φετινή χρονιά θα είναι η λιγότερο επιτυχημένη που έχει κάνει κατά τη διάρκεια της θητείας του στα MotoGP. Στους τελευταίους, όμως, αγώνες βρίσκεται πιο κοντά στους πρωτοπόρους και περνά πιο πολύ ώρα στην κορυφή των αγώνων, αφού στην Aragon, έμεινε στην πρώτη θέση για 15 γύρους.

Ο Ezpeleta πιστεύει ότι ο Ισπανός αναβάτης χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αξιοποιήσει πλήρως  τις δυνατότητες της Ducati κι ελπίζει την επόμενη χρονιά να είναι σε θέση να παλέψει για τον τίτλο. Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Πιστεύω ότι ο Jorge, θα είναι στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος του χρόνου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι στην ομάδα της Ducati είναι χαρούμενοι που τον έχουν και φαίνεται να τα πηγαίνει συνεχώς καλύτερα, αφού έχει βρεθεί να οδηγεί κάποιους αγώνες για πολλούς γύρους. Πρέπει να κατανοήσει τον τρόπο που λειτουργεί η Ducati και τα ελαστικά, αλλά σιγά – σιγά βελτιώνεται.»