Lorenzo: Καινούργιο φαίρινγκ, ίδια προβλήματα

Μετά τα μειονεκτήματα που βρήκε στο νέο αεροδυναμικό φαίρινκ που δοκίμασε, ο Lorenzo, ίσως τελικά χρησιμοποιήσει το προηγούμενο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου.

Ο Ισπανός σημείωσε τον 11ο καλύτερο χρόνο και ήλπιζε να δει σημαντική βελτίωση σε σχέση με την τελευταία φορά που οδήγησε στο Phillip Island, αλλά ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αντιμετώπισε ξανά τα ίδια προβλήματα. Ο Lorenzo δεν κατάφερε να κάνει καλύτερο χρόνο από το 1`29.820, κάτι που τον φέρνει μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Aleix Espargaro, που σημείωσε τον ταχύτερο γύρο. Δυσκολεύτηκε επίσης, να βρει την ιδανική ισορροπία πρόσφυσης εμπρός και πίσω.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Χρειάζομαι πρόσφυση και είναι πολύ δύσκολο να βρω την ιδανική ισορροπία μεταξύ του εμπρός και του πίσω τροχού. Προσπαθούμε να χαμηλώσουμε τη μοτοσυκλέτα για να έχουμε μεγαλύτερη σταθερότητα. Θα είναι δύσκολο να βρούμε τους συμβιβασμούς που πρέπει να κάνουμε, αλλά έχουμε κάποιες ιδέες. Η πρόσφυση πίσω είναι τόσο σημαντική όσο η πρόσφυση εμπρός, επίσης, δεν ξέρουμε αν το καινούργιο φαίρινγκ κάνει δουλειά, οπότε αν έχουμε καλές συνθήκες και στεγνή πίστα, μάλλον θα δοκιμάσουμε το στάνταρ φαίρινγκ. Χρησιμοποιώ το ίδιο στους τελευταίους έξι αγώνες και αφού δεν έχουμε μεγάλη επιτάχυνση, οι σούζες δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Το καινούργιο φαίρινγκ κάνει τη μοτοσυκλέτα πιο ασταθή σε ορισμένα σημεία της πίστας και αυτό μπορεί να αποδειχθεί μειονέκτημα