13,5 ίπποι και 13,9 κιλά ροπής

Οροφή και μισές πόρτες

Έγχρωμη TFT οθόνη και θύρα USB για φόρτιση συσκευών

Torrot Velocipedo

Ένα ξεχωριστό μεταφορικό μέσο που υπόσχεται να κρατήσει στεγνό και ασφαλή τον αναβάτη του κατά τη διάρκεια των αστικών μετακινήσεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα scooter με κουβούκλιο, αφού η BMW είχε παρουσιάσει πριν από αρκετά χρόνια το C1, το οποίο διέθετε ζώνες ασφαλείας και στόχος του ήταν η απόλυτη ασφάλεια του αναβάτη και η καλύτερη δυνατή προστασία του από τα στοιχεία της φύσης. Η Ισπανική εταιρεία Torrot, που ασχολείται με ηλεκτρικά scooter και ποδήλατα, αποφάσισε να πάει την ιδέα της BMW ένα βήμα πιο πέρα παρουσιάζοντας ένα ηλεκτρικό τρίτροχο με κουβούκλιο που έχει πολλά στοιχεία από τον κόσμο των αυτοκινήτων.

Η τεχνολογία του συστήματος εμπρός ανάρτησης είναι όμοια με αυτή του συναντάμε στα MP3 της Piaggio και επιτρέπει στο scooter να παίρνει μεγάλη κλίση με ασφάλεια. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 13,5 ίππους και το εντυπωσιακό νούμερο των 13,9 κιλών ροπής. Η μπαταρία λιθίου των 8kWh χρειάζεται 4.3 ώρες να φορτίσει από μια οικιακή παροχή ρεύματος 220v και προσφέρει αυτονομία 150 χιλιόμετρα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 90 χιλιόμετρα την ώρα.

Για την προστασία των επιβατών από τον αέρα και τη βροχή φροντίζουν η μεγάλη οροφή, αλλά και οι μισές πόρτες. Το μετατρόχιο των εμπρός τροχών είναι 460 χιλιοστά που σημαίνει ότι μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου, σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν στην Ευρώπη.

Είναι εξοπλισμένο με μια έγχρωμη TFT οθόνη, θύρα USB για φόρτιση συσκευών και διαθέτει αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα. Η τιμή του στην Αγγλία είναι 6.000 ευρώ, ενώ θα υπάρχει και σε έκδοση «Cargo», η οποία θα διαθέτει έναν μεγάλο κλειστό αποθηκευτικό χώρο στη θέση του συνεπιβάτη.
 

  • Φίλιππος

    Παρά πολυ καλη λυση για όχημα εντός πολης, ελπίζω να χρησιμοποιηθεί και για άλλες λύσης όπως π. Χ. Ντελιβερι, και να δουμε συντομα και στην χώρα μας