Καινοτομία που φοριέται

Η BMW Motorrad φέρνει στην αγορά ένα μπουφάν με ενσωματωμένο αερόσακο. Η τεχνολογία που έρχεται από τις αγωνιστικές πίστες, τώρα στη διάθεση των μοτοσικλετιστών.

Για τον Sven Kirschning, τον δημιουργό του συστήματος Street AIR της BMW Motorrad, ήταν μόνο ζήτημα χρόνου η χρήση του συστήματος και στους δρόμους, και όχι μόνο στις αγωνιστικές πίστες. "Με το BMW Motorrad Street AIR έχουμε τώρα μια λύση που συνδυάζει τη μέγιστη προστασία με τη μέγιστη προσαρμοστικότητα", αναφέρει ο δημιουργός του προϊόντος σε μια συνέντευξή του. Ο Sven Kirschning είναι εντυπωσιασμένος από την πρόσθετη προστασία για το στήθος και τους ώμους – και όλα αυτά χωρίς να περιορίζεται η ελευθερία κινήσεων αυτού που το φοράει. Επίσης δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος από την ξαφνική ενεργοποίηση του συστήματος κατά τη διάρκεια δοκιμών οδήγησης.

"Θα πρέπει να λάβεις υπόψη ότι το σύστημα λειτουργεί τόσο γρήγορα που παρόλο που ο αναβάτης μπορεί να αντιληφθεί την πυροδότηση, αυτό δεν είναι ανησυχητικό. Η ανθρώπινη αντίδραση είναι τόσο αργή που συνεχίζεις να οδηγείς κανονικά." Για το μέλλον, η ανάπτυξη της γκάμας προϊόντων στον τομέα αυτό είναι πολύ πιθανή.
 
Παλαιότερα χρησιμοποιούταν αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση. Τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για χρήση στο δρόμο με οποιαδήποτε μοτοσικλέτα. Σε συνεργασία με την Alpinestars, η BMW Motorrad φέρνει στην αγορά ένα μπουφάν με ενσωματωμένο αερόσακο. Διαθέτοντας μια ιδιαίτερα μεγάλη περιοχή προστασίας για την πλάτη και τον ώμο, το σύστημα ενεργοποιείται μόλις κλείσεις το φερμουάρ και προσφέρει μέγιστη προστασία σε κάθε κατάσταση οδήγησης, χωρίς να συνδέεται με τη μοτοσικλέτα. Η πλήρης προστασία ενεργοποιείται μέσα σε 85 ms το μέγιστο τη στιγμή που για να ανοιγοκλείσεις το βλέφαρό σου απαιτούνται από 100 ms έως και 400 ms. Η απόλυτη μοτοσικλετιστική καινοτομία είναι πλέον διαθέσιμη να τη δοκιμάσεις στη BMW ΒΑΓΙΑΝΕΛΗΣ.
 
Πληροφορίες στο τηλ. 2109247808
http://www.vagianelis.bmw-motorrad.gr/gr/vagianelis/el/index.html
https://el-gr.facebook.com/tasosmitsoukos/
https://www.bmw-motorrad.gr/el/wear/ride/street-air.html