Η M1 του 2016 θα είναι η βάση για τη μοτοσυκλέτα του 2018.

Ο Rossi «υποκύπτει» στον Zarco

Μετά τις ιδιωτικές δοκιμές της Yamaha στη Sepang, ο «Γιατρός» αποφάσισε ότι η Μ1 με την οποία θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά, θα είναι βασισμένη στη μοτοσυκλέτα του 2016, δηλαδή σε αυτή που οδηγούσε φέτος ο Zarco.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Ο Valentino Rossi είχε κάνει παράπονα για τη μοτοσυκλέτα του και την απόδοσή της, ιδιαίτερα στο βρεγμένο, κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Στις δοκιμές της Μαλαισίας δοκίμασε τόσο τη μοτοσυκλέτα του 2016, όσο και αυτή του 2017, ώστε να αποφασίσει σε ποια από τις δυο θα βασίζεται η M1 του 2018. Τελικά αποφάσισε ότι η έκδοση του 2016 είναι η πιο κατάλληλη. Να θυμίσουμε ότι με αυτή τη μοτοσυκλέτα αγωνίστηκε φέτος ο Johann Zarco, της δορυφορικής ομάδας Yamaha Tech 3 και είχε μια πολύ καλή χρονιά αφού κατέκτησε την 6η θέση του πρωταθλήματος οδηγών, πίσω ακριβώς από τον Rossi.

Ο Valentino Rossi δήλωσε: «Δοκιμάσαμε τη μοτοσυκλέτα του 2016 και όλοι συμφωνήσαμε ότι η φετινή μοτοσυκλέτα ήταν χειρότερη. Περιμένουμε να δούμε πώς θα είναι η νέα μοτοσυκλέτα. Θα βασίζεται σε αυτή του 2016 και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο και η Yamaha πρέπει να κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός τους επόμενους μήνες.»