Η απόδοσή του θα μπορούσε να πλησιάσει τους 150 ίππους.

Το πρωτότυπο Recursion

Ο XE7 κινητήρας με τα 700 κυβικά

Πλησιάζει η ώρα μιας turbo Suzuki;

Οι φήμες ότι η Suzuki ετοιμάζει turbo κινητήρα καλά κρατούν και μάλιστα φαίνεται ότι θα έχουμε σύντομα ένα νέο μοντέλο.

SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που η Suzuki παρουσίασε το υπερτροφοδοτούμενο πρωτότυπο Recursion και τώρα φαίνεται ότι πλησιάζει ο καιρός να πάρει μορφή και οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι θα ονομάζεται «GSX-700T». Η καρδιά της μοτοσυκλέτας θα είναι ένας κινητήρας 700 κυβικών με turbo μεταβλητής γεωμετρίας και intercooler. Λογικά, θα πρόκειται για μια σπορ μοτοσυκλέτα η απόδοση της οποίας θα πλησιάζει αυτή ενός ατμοσφαιρικού 1000 κυβικών, δηλαδή, θα είναι κοντά στους 150 ίππους.

Ένας μεσαίου κυβισμού υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας θα προσφέρει πολύ καλή ιπποδύναμη και ροπή στις μεσαίες στροφές και θα παρέχει μεγάλο εύρος αξιοποιήσιμης ισχύος. Επίσης, ανάλογα με τα υπόλοιπα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν στον κινητήρα, μπορεί αυτός να έχει μικρότερο συνολικό βάρος σε σχέση με έναν ατμοσφαιρικό μεγαλύτερου κυβισμού.

Η Suzuki ανακάμπτει σιγά σιγά από τη οικονομική ύφεση και αν ένας τέτοιος κινητήρας χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη γκάμα μοντέλων της, θα μπορούσε να δώσει σημαντική ενίσχυση στις πωλήσεις της. Μια καινούργια μοτοσυκλέτα χρειάζεται συνήθως 3 με 5 χρόνια από τη σύλληψή της για να φτάσει στην παραγωγή και ήδη η Ιαπωνική εταιρεία ασχολείται αρκετό καιρό με αυτό το project. Ελπίζουμε οι φήμες να βγουν σύντομα αληθινές.