Είναι ο Rossi ο καλύτερος όλων των εποχών;

Είναι ο Βαλεντίνο Ρόσι ο κορυφαίος όλων και αν όχι τότε ποιος;

Ο Βαλεντίνο Ρόσι, κατά κόσμον γιατρός, γεννήθηκε στο Ουρμπίνο της Ιταλίας στις 16 Φεβρουαρίου του 1979 και είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς αγώνων μοτοσυκλέτας, έχοντας κερδίσει  9 Παγκόσμιους τίτλους.
Η πρώτη του αγάπη ήταν τα καρτ. Η ανησυχία της μητέρας του, ανάγκασε τον πατέρα του να προβεί στην αγορά ενός καρτ στο οποίο αντικατέστητε τον κινητήρα τον 60 κυβικών με ένα των 100 κυβικών για τον 5άχρονο τότε Ρόσι. Μάλιστα το 1990 κέρδισε το τοπικό πρωτάθλημα και αμέσως μετά αγοράζει το πρώτο του minimoto. Ο Ρόσι συνεχίζει να τρέχει σε αγώνες καρτ και ο πατέρας του σχεδιάζει να τον προωθήσει στην Ιταλική σειρά των 100 κυβικών η οποία πιθανότατα θα τον οδηγούσε στη Formula 1. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια. Το κόστος ήταν πολύ υψηλό και η απόφαση να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα minimoto θα άλλαζε τη ζωή του για πάντα.
Το 1996 αγωνίζεται με τα χρώματα της Aprilia στην κατηγορία των 125 κυβικών και κατακτάει τον πρώτο του τίτλο ένα χρόνο αργότερα. Αμέσως μετά ανέβηκε στην κατηγορία των 250 κυβικών, όπου τον δεύτερο χρόνο παρουσίας του κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής το 1999. Η συνέχεια είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή. Μετά το κάλεσμα της Honda, αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη του στην μεγάλη κατηγορία των 500 κυβικών και να διεκδικήσει ότι του αναλογεί.  Μετά την πρώτη χρονιά προσαρμογής, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ένα αστέρι μόλις έχει ξεκινήσει να λάμπει. Το 2001 στέφεται πρωταθλητής και παραμένει στο πρώτο σκαλί του βάθρου έως και το 2005, κατακτώντας τον Παγκόσμιο τίτλο για 5 σερί έτη. Τα δύο από αυτά ( 2004-2005) ήταν με τα χρώματα της Yamaha, όπου και μετακινήθηκε μετά από την επιτυχημένη πορεία του στη Honda. Ύστερα από ξηρασία δύο ετών, επιστρέφει στους τίτλους, κάνοντας το απόλυτο come back στις σεζόν 2008-2009. Το 2011 αποφασίζει να μεταγραφεί στην Ducati, όπου τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενα, καθώς έμεινε μακριά από τις νίκες για 2 ολόκληρες σεζόν.
 Η επιστροφή του στη Yamaha είχε ήδη δρομολογηθεί και το 2013 επανέρχεται στην αγαπημένη του εταιρία, με τα χρώματα της οποίας αγωνίζεται έως και σήμερα. Το 2015 έφτασε μια ανάσα από τον τίτλο, καθώς οδηγούσε την κούρσα για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, όμως το νήμα στον τελευταίο γύρο έκοψε ο ομόσταυλός του Jorge Lorenzo. Μάλιστα το πρωτάθλημα εκείνο σημαδεύτηκε από την κόντρα που είχε με τον Ισπανό Marquez, αφού θεώρησε ότι σαμποτάρισε την προσπάθεια του για τον τίτλο μετά από μια σύγκρουση που είχαν. Ο Ρόσι αντέδρασε υπερβολικά και τιμωρήθηκε με ποινή. Η μεταξύ τους διαφωνία φαίνεται να έλαβε τέλος στο Grand Prix της Καταλονίας , όπου και έδωσαν τα χέρια.
Ο Ρόσι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών στην μεγάλη κατηγορία των 500/MotoGP με 89 νίκες και δεύτερος σε συνολικές νίκες σε όλες τις κατηγορίες με 115  καρό σημαίες, πίσω από το Αγκοστίνι που έχει 122.
 Εσείς τι λέτε; Είναι ο Ρόσι ο κορυφαίος όλων των εποχών; Ποιος άλλος θεωρείται ότι μπορεί να φέρει αυτό τον τίτλο;
 

  • νεκταριος

    kevin swantch.....για μενα ! με την παντα υποδεεστερη suzuki.....εγραφε ιστορια..εαν ειχε παει σε πιο δυνατη ομαδα και μοτοσυκλετα...θα ηταν σιγουρα αλλως και θα τον ηξεραν και οι νεοτεροι....με την παντα λιγοτερο δυνατη μοτοσυκλετα του...ηταν παντα κοντα στους πρωτους...αρκει να δειτε οσοι δεν γνωριζεται τις επικες μαχες με τον Ουέιν Ρέινι

     
  • Τασος

    Είναι στους σημαντικότερους κορυφαίους. Για μένα που έζησα χρόνο τον χρόνο ,μέσα από τα δημοσιεύματα, την άνοδο του ναι είναι ο σημαντικότερος. Ο Αγκοστινι μη ξεχνάμε ότι έχει περισσότερες διακρίσεις όμως συμμετείχε σε δυο ή και τρεις κατηγορίες σε κάθε αγωνιστική ημέρα .

     
  • Μιχαλης

    φυσικά και ειναι ανεξάρτητα απο πόσος τίτλους εχει.... κοντά 40 και τρέχει σαν να ειναι 25..

      4
  • pas

    Ναι!Αλλα οχι κυριως για οδηγικους λόγους(κορυφαια ταλεντα σαν αυτον υπαρχουν αρκετα π.χ stoner-marquez κ.α.) αλλα κυριως γιατι αυτος γιγαντωσε το θεσμο του moto gp.

      2