Είχε κερδίσει ξανά τη συγκεκριμένη διάκριση το 2011.

Υποψήφιος για την «Επιστροφή της Χρονιάς»

Ο Rossi θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του κόσμου των αγώνων μοτοσυκλέτας στα βραβεία Laureus World Sport Awards 2018 και είναι υποψήφιος για την «Επιστροφή της Χρονιάς» (Comeback of the Year).

Τα βραβεία Laureus World Sport Awards θεωρούνται από πολλούς ως τα Oscars του αθλητισμού και σπάνια βλέπουμε αναβάτες μοτοσυκλετών να είναι υποψήφιοι. Φέτος, ο Rossi είναι ο μοναδικός αναβάτης ανάμεσα σε οκτώ κατηγορίες και 47 υποψηφιότητες.

Η επιλογή του Rossi προκαλεί εντύπωση, αφού ο Ιταλός ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά έχοντας λιγότερες νίκες, λιγότερα βάθρα, λιγότερους βαθμούς και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα σε χειρότερη θέση σε σχέση με το 2016. Όμως, κατάφερε να αναρρώσει σε χρόνο ρεκόρ μετά από κάταγμα κνήμης και περόνης και να επιστρέψει στις πίστες μέσα σε λίγες εβδομάδες, χάνοντας μόνο έναν αγώνα. Οπότε δικαιολογημένα είναι υποψήφιος για την επιστροφή της χρονιάς και έχει σημαντικές πιθανότητες να κερδίσει.

Ο Ιταλός αναβάτης είχε κερδίσει ξανά τη συγκεκριμένη διάκριση το 2011, αλλά φέτος θα έχει να αντιμετωπίσει δυο ομάδες ποδοσφαίρου (Barcelona και Chapecoense), δυο αθλητές (Justin Gatlin και Sally Pearson), αλλά και τον τενίστα Roger Federer.