Αγώνας σε δημόσιο δρόμο;

Ο διευθυντής της Dorna, Carmelo Ezpeleta, αποκάλυψε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνα σε δημόσιο δρόμο στο μέλλον.


Ο Ezpeleta δεν αποκάλυψε ποιες χώρες έχει στο μυαλό του, αλλά είπε ότι η πρόταση για έναν αγώνα σε δημόσιο δρόμο έχει ήδη πέσει στο τραπέζι και δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε έναν τέτοιο αγώνα στο καλεντάρι των MotoGP. Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Είναι πιθανό να υπάρξει αγώνας σε δημόσιο δρόμο. Στη θεωρεία, η ευθεία εκκίνησης – τερματισμού θα μπορούσε να είναι σε δρόμο και τα paddock ενσωματωμένα σε κάποιο εκθεσιακό κέντρο, που θα μπορεί τις υπόλοιπες ημέρες να λειτουργεί κανονικά.»

Στο πρόγραμμα του MotoGP για το 2018 έχει μπει η Ταιλάνδη, ενώ από την επόμενη χρονιά θα έχουμε αγώνα και στη Φινλανδία. Ο Ezpeleta αποκάλυψε ότι οκτώ ακόμα χώρες έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να διοργανώσουν αγώνα στο μέλλον, αλλά δεν θέλει το πρωτάθλημα να έχει περισσότερους από 20 αγώνες. Η Dorna βρίσκεται σε συζητήσεις με το Μεξικό για το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνα εκεί, ενώ υποψηφιότητα έχουν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.