Η αγωνιστική Enegrica Ego

Η MotoE «παίρνει εκκίνηση»

Η Dorna παρουσίασε τη νέα κατηγορία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που θα πλαισιώνουν τα MotoGP από το 2019.

Στη Ρώμη έγινε η παρουσίαση την νέας κατηγορίας MotoE με την αγωνιστική έκδοση της Energica Εgo να κλέβει την παράσταση. 11 ομάδες και 18 μοτοσυκλέτες θα δώσουν τη μάχη για αυτό το ξεχωριστό πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα, οι δορυφορικές ομάδες των MotoGP, Tech 3, LCR, Marc VDS, Pramac, Avintia και Angel Nieto (πρώην Aspar) θα έχουν από 2 μοτοσυκλέτες η κάθε μια, ενώ θα υπάρχουν άλλες 4 ομάδες από Moto2 και Moto3 θα έχουν από μια μοτοσυκλέτα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dorna, Carmelo Ezpeleta, δήλωσε: «Η Dorna και η FIM είναι ιδιαίτερα χαρούμενες που κάνουν ένα μεγάλο βήμα προς την ηλεκτροκίνηση. Είμαστε ευτυχείς που ξεκινάμε μια νέα συνεργασία με την Enel, η οποία θα είναι ο επίσημος χορηγός της MotoE και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Πρόκειται για μια καινοτόμο εταιρεία παγκοσμίου εμβέλειας και πιστεύουμε ότι η συνεργασία μαζί της θα οδηγήσει σε ένα επιτυχημένο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.»

Απομένει να ανακοινωθεί επίσημα και το πρόγραμμα της MotoE το οποίο περιμένουμε να αποτελείται από πέντε αγώνες των οκτώ γύρων ο καθένας με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στην Jerez.