Ιδού οι δύο σχεδιάσεις του νέου fairing. Είναι σαφής η διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου, όπως βλέπετε...

Ιδού οι δύο σχεδιάσεις του νέου fairing. Είναι σαφής η διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου, όπως βλέπετε...

Ducati GP18: Νέο fairing

Με νέο αεροδυναμικό fairing εμφανίστηκε η Ducati στις δοκιμές της Ταϋλάνδης, το οποίο κοινοποίησε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προσπαθώντας να παίξει το παιχνίδι που η ίδια ξεκίνησε, με τους νέους κανονισμούς που ισχύουν, η Ducati παρουσίασε την τελευταία της σχεδίαση για αεροδυναμικά βοηθήματα, στο fairing της αγωνιστικής της μοτοσυκλέτας. Μετά τις Honda, Yamaha, Suzuki και KTM, η Ducati είναι η 5η εταιρεία που εμφανίζει τις λύσεις που θα χρησιμοποιήσει φέτος.

Όπως γίνεται σαφές από τις φωτογραφίες που η Ducati κοινοποίησε στο Twitter, το νέο fairing θα έχει 2 «εκδόσεις», στη μία από τις οποίες τα πτερύγια θα είναι σημαντικά μεγαλύτερα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες.

Η Ducati, καθώς ήταν η εταιρεία που επλήγη στον μεγαλύτερο βαθμό από την απαγόρευση των πτερυγίων το 2016, εξελίσσει «εξωτικές» λύσεις προκειμένου να είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς, με τον Jorge Lorenzo να είναι αυτός που χρησιμοποίησε το περσινό αεροδυναμικό fairing μέχρι το τέλος της σεζόν.

Για φέτος, προς το παρόν όλες οι αεροδυναμικές λύσεις όλων των εταιρειών, έχουν εγκριθεί από τον τεχνικό διευθυντή των GP Danny Aldridge, για χρήση και στους αγώνες. Σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο, ο τελευταίος λόγος για έγκριση η μη, μιας τέτοιας λύσεις, ανήκει σε αυτό το πρόσωπο, ενώ οι κανονισμοί αναμένονται αυστηρότεροι για το 2019.