Πώς να στρίψεις σωστά με scooter

Πώς να στρίψεις σωστά με scooter

Είναι σημαντικό να έχετε τις κατάλληλες γνώσεις και ικανότητες να στρίψετε με το scooter σας, ώστε η διαδρομή να είναι ασφαλής και ευχάριστη για εσάς.

KYMCO: Συναρπαστική απόδοση με XCITING VS 400

Πρέπει να έχετε πάντα κατά νου, ότι είναι επικίνδυνο για εσάς και τους γύρω σας, όταν δεν γνωρίζετε πώς να οδηγήσετε αποτελεσματικά σε δρόμους με κλειστές στροφές και ανοιχτές καμπές. Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε το στρίψιμο με scooter είναι η συνεχής εξάσκηση, όμως μερικές συμβουλές και τεχνικές, θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τις δεξιότητες σας στην οδήγηση ενός scooter. Ο τρόπος που μπαίνεις στη στροφή, το πώς τοποθετείσαι μέσα σε αυτή και πως τελικά βγαίνεις από αυτή, παίζει τεράστιο ρόλο στην ασφαλή οδήγηση. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »




Το πρώτο βήμα είναι η σωστή προετοιμασία, καθώς πρέπει να ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Αν κοιτάξουμε την διπλή διαχωριστική, θα μας δώσει μια ιδέα για το είδος της στροφής, αν είναι ανοιχτή ή πολύ σφιχτή. Εξάλλου, αν μπεις πιο αργά, μπορείς να αναπτύξεις ταχύτητα στην έξοδο της στροφής, ενώ είναι δύσκολο να προσαρμόσεις την ταχύτητά σου μέσα στην στροφή, αν έχεις μπει πιο γρήγορα από ότι πρέπει.


 Κατά την είσοδο σε μια στροφή, θέλουμε να αυξήσουμε την ορατότητά μας, οπότε ο τρόπος που μπαίνουμε θα μας επιτρέψει να δούμε τι γίνεται παρακάτω. Όσο το δυνατόν, κρατάμε ανοιχτή τροχιά, ώστε να έχουμε τη μέγιστη δυνατή ορατότητα. Όταν είστε μέσα στη στροφή επιδιώκουμε να είμαστε στο κέντρο της λωρίδας, ώστε να δημιουργήσουμε μια ζώνη ασφαλείας από την αντίθετη λωρίδα που μπορεί κάποιος να υπερβεί. Στην έξοδο κλείνουμε την γραμμή μας, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να αποφύγουμε οποιοδήποτε εμπόδιο, κάτι που είναι δύσκολο αν έχουμε ανοιχτεί και χρειαστεί να κλείσουμε απότομα την τροχιά μας. 




Βγάζουμε το σώμα και κοιτάμε εκεί ακριβώς που θέλουμε να πάμε. Έτσι μειώνουμε την απαιτούμενη κλίση που χρειάζεται το scooter για να στρίψει. Πρέπει να ασκείτε μικρή πίεση στη λαβή του τιμονιού ενώ την πιέζετε προς την κατεύθυνση της στροφής που παίρνετε. Αν θέλετε να στρίψετε δεξιά, πιέστε δεξιά και αν θέλετε να πάτε αριστερά, θα πρέπει να πιέσετε το αριστερό γκριπ. Στη συνέχεια πρέπει να γείρετε και να μην κάθεστε σε ορθή γωνία πάνω στο scooter.





Στόχος είναι να επιτύχετε όσο το δυνατόν πιο ομαλό πέρασμα από τις στροφές. Για αυτό θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τις γρήγορες στροφές. Να είστε συνεχώς προσεκτικοί και εάν δεν βλέπετε μια στροφή πριν να αναγκαστείτε να την πάρετε, πατήστε το πίσω φρένο με απαλό τρόπο, ο οποίος θα μειώσει την ταχύτητα, ώστε να πάρετε θέση για την στροφή, περνώντας ομαλά από το σημείο εκείνο. Το γκάζι πρέπει να είναι σταθερό όταν στρίβετε. Την ώρα που βρίσκεστε μέσα, ο χειρισμός του γκαζιού γίνεται με απαλό τρόπο και καθώς βγαίνετε από την στροφή μπορείτε να επιταχύνετε, ανοίγοντας το γκάζι. Θα πρέπει πάντοτε να διατηρείτε την ταχύτητα εκείνη με την οποία νιώθετε άνετα και ασφαλής με το scooter σας. 



Να θυμάστε ότι αν στρίψετε πολύ νωρίς, θα αναγκαστείτε να ανοίξετε γραμμή στην έξοδο, οπότε καθυστερείστε λίγο, ώστε να βρεθείτε στο σωστό σημείο που θα ομαλοποιήσει την διαδικασία. 

Με μια ματιά στη διαχωριστική γραμμή του δρόμου μπορείς να υπολογίσεις την καμπύλη της στροφής.
Κράτα ανοιχτή τροχιά για να έχεις ορατότητα όσο το δυνατόν πιο βαθιά στη στροφή.
Κοίτα εκεί που θέλεις να πάς
Ανοιξε απαλά το γκάζι στην έξοδο της στροφής.
Τι άλλο θα συμβούλευες έναν αναβάτη scooter;