Χωρίς αντίκρισμα περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, σε μεγάλα οδικά έργα της Ελλάδας.

Αυτοκινητόδρομοι: Σκάνδαλο 1,2 δις!

Μια έκθεση που «καίει» τα έργα των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων δημοσιεύθηκε για άλλη μια φορά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με έργα-κολοσσούς… Διαβάστε αναλυτικά .

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η  χώρα μας γίνεται το επίκεντρο μιας άκρως αρνητικής είδησης, που αφορά την κατασκευή μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Συγκεκριμένα, 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον έχουν στοιχίσει μεγάλες οδικές αρτηρίες στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα τα έργα δεν πληρούν τις αρχικές συμφωνίες!

Συγκεκριμένα, για τον αυτοκινητόδρομο κεντρικής Ελλάδος Ε-65, τα κόστη ανα χιλιόμετρο αυξήθηκαν κατά 47%, ενώ η έκταση των έργων μειώθηκε κατά 55%! Παράλληλα, ο αυτοκινητόδρομος Μορέας στοίχισε 16% παραπάνω από ότι αρχικά είχε σχεδιαστεί, ενώ τραγικά είναι τα πράγματα για την Ολυμπία οδό: Η έκταση των έργων μειώθηκε κατά 45% ενώ το κόστος τους αυξήθηκε κατά 69%!

Η Ευρωπαϊκή ένωση καταδεικνύει, ότι από την αρχή είχε υπερεκτιμηθεί, ο όγκος των οχημάτων που θα διέρχεται από αυτές τις οδούς, κατά 63%. Όπως βλέπετε, μιλάμε για ποσοστά και νούμερα που προκαλούν ίλιγγο και για άλλη μια φορά καταδεικνύουν ένα δημοσιονομικό χάος, που δείχνει να μην έχει τελειωμό.

Η Ε.Ε. εκτιμά πως η συνολική χρηματική απώλεια, μέσα από αυτά τα γεγονότα, ανέρχεται στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.