Η επίμαχη εικόνα για το νέο KTM 1290 Super Duke R

Νέο KTM 1290 Super Duke R

Με καινούργιο κινητήρα και όχι μόνο, φαίνεται να δοκιμάζει η KTM ένα νέο Super Duke R! Δείτε περισσότερα…

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Παρά το γεγονός ότι η ΚΤΜ έχει ανανεώσει σχετικά πρόσφατα το 1290 Super Duke R, φαίνεται ότι κάνει σχέδια ανανέωσής του, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία. Πρόκειται για μια κατασκοπευτική εικόνα, που εξασφάλισε το Motorcycle News.

Φαίνεται πως, ενόψει των νέων κανονισμών για το Euro5, που θα τεθούν σε ισχύ το 2020, η ΚΤΜ ετοιμάζει έναν καινούργιο κινητήρα για τα μοντέλα της σειράς 1290. Μια αλλαγή που είναι προφανής είναι η εξάτμιση, η οποία έχει διαφορετική δρομολόγηση και πιθανότατα, διαφορετικούς σιγαστήρες και καταλύτες. Ένα μεγαλύτερο ψυγείο φαίνεται επίσης στο μοντέλο, το οποίο θα χρειαστεί σίγουρα, αν η ΚΤΜ θέλει να διατηρήσει την ισχύ του κινητήρα του νέου 1290 στα επίπεδα που είναι τώρα, περνώντας ταυτόχρονα τις Euro5.

Στην φωτογραφία, διακρίνεται ότι η μοτοσυκλέτα φέρει νέο πλαίσιο και υποπλαίσιο, το τελευταίο μάλιστα αλουμινίου. Ακόμα, νέα φαίνονται να είναι τα εμπρός πλαστικά τμήματα και ίσως και το φανάρι, ενώ αλλαγές βλέπουμε στην πίσω ανάρτηση, η οποία θα χρησιμοποιεί μοχλικό.

Πότε θα το δούμε και επίσημα; Πιθανόν να αργήσουμε και να φτάσουμε ακόμη και στην EICMA του 2019, καθώς δεν υπάρχει ακόμη πραγματική ανάγκη ανανέωσης του super δούκα. Προς το παρόν, περιμένουμε.