Μία από τις πιο καινούργιες πίστες του κόσμου έχει ήδη πολλά προβλήματα...

Προβλήματα για την πίστα του Texas

Σε κακή κατάσταση φαίνεται ότι παραμένει η άσφαλτος του Circuit of the Americas, στην πίστα που θα γίνει ο επόμενος αγώνας των Moto GP. Δείτε περισσότερα…

Ένα από τα  θέματα που απασχόλησε πολύ τους αναβάτες των Moto GP πέρσι, ήταν η κατάσταση της πίστας του Texas, που είχε δυσκολέψει πολύ την οδήγηση. H μόλις 6 ετών πίστα έχει υποστεί μεγάλη φθορά, η οποία εκδηλώνεται με πολλές ανωμαλίες που διαταράσσουν την ισορροπία των αγωνιστικών μοτοσυκλετών.

Το θέμα είχε απασχολήσει εκτενώς πέρσι, καθώς οι αναβάτες είχαν διαμαρτυρηθεί με τον Dani Pedrosa μάλιστα να δηλώνει ότι  η κατάσταση της πίστας «του θύμισε  εγκαταστάσεις Supercross» και ότι «δεν είχε σκοπό να οδηγήσει ξανά εκεί, αν δεν γίνει  κάτι για αυτό».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που  υπάρχουν, η πίστα δέχθηκε ήδη «περιποίηση»  από μηχανήματα έργων: Η άσφαλτος, στα επίμαχα σημεία, έχει «ξυστεί» προκειμένου τα σαμαράκια να εξομαλυνθούν, ωστόσο εκεί παραμένει η γνωστή σε όλους μας ξυσμένη άσφαλτος, που εκτός από απρόβλεπτη είναι και καταστρεπτική για τα ελαστικά.

Για το θέμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κάτι, καθώς είναι πιθανόν, σε περίπτωση που η κατάσταση του οδοστρώματος είναι κακή, να γίνουν υποχρεωτικά τα pit stop κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, χάριν της διατήρησης των ελαστικών. Το πρόβλημα της πίστας είναι και πρόβλημα της περιοχής: Τo «black gumbo» έδαφος δημιουργεί προβλήματα και στους δημόσιους δρόμους, πέρα από την πίστα της COTA. Μένει μόνο να δούμε ποια θα είναι η ετυμηγορία των αναβατών και της διοργάνωσης…