Οι δύο νέες R310 και X310 της Daytona (από αριστερά προς τα δεξιά)

Daytona X310-R310: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Με χαρακτηριστικά τα οποία δεν βρίσκεις ούτε σε ακριβότερες μοτοσυκλέτες! Δείτε όλα τα specs των δύο νέων Daytona μοντέλων…

Η Daytona παρουσίασε και επίσημα, στην έκθεση μοτοσυκλέτας, τις δύο νέες  τις μοτοσυλέτες X310 και R310, τις οποίες σας δείξαμε εμείς πρώτοι στην Ελλάδα, κατά αποκλειστικότητα. Τώρα η εταιρεία ανακοινώνει και τα  τεχνικά χαρακτηριστικά τους, τα οποία είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν συζήτηση.

Οι μοτοσυκλέτες είναι χτισμένες σε κοινή βάση  καθώς είναι ουσιαστικά όμοιες, στο τεχνικό κομμάτι. Καρδιά τους ο κινητήρας των 312 κ.εκ., μονοκύλινδρος, με διάμετρο εμβόλου 80  χιλιοστά και διαδρομή στα 62 χιλιοστά, ο οποίος αποδίδει 35 ίππους και 3 kgm ροπής. Συνεργάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει κατανάλωσε 3,6 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα. Η αυτονομία των δύο μοτοσυκλετών ανέρχεται στα 430 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις.

Στις αναρτήσεις, συναντάμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα είναι δίσκοι, διαμέτρου 260 και 200 χιλιοστών αντίστοιχα, με σύστημα ABS. To μεταξόνιο των μοτοσυκλετών είναι 1.390 χιλιοστά, ενώ το ανακοινώσιμο βάρος τους (σε κατάσταση λειτουργίας) ανέρχεται στα 159 κιλά.

Που λοιπόν η κατάσταση γίνεται… πολύ ωραία; Στον εξοπλισμό, καθώς το επίπεδο αυτού σε σύγκριση με την τιμή των μοντέλων είναι μάλλον υψηλό. Τόσο η X310 όσο και η R310 φέρουν σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, επιλογή χαρτογράφησης κινητήρα ECO ή Sport, LED φωτισμό και ηλεκτρικό κλείδωμα τιμονιού. Ακόμη περισσότερα… καλούδια φέρει το X310, το οποίο εξοπλίζεται με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα και υποδοχή παροχής ρεύματος USB.