Μια ανεπανάληπτη Ducati 750 Sport

Αυτό το…κόσμημα που βλέπετε μπροστά σας έχει έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης! Ποιος είναι αυτός; Κάντε κλικ και δείτε περισσότερα…

Η τροποποίηση μοτοσυκλετών δεν είναι εύκολη υπόθεση και για να δημιουργήσεις μια πραγματικά εντυπωσιακή μοτό, πρέπει να είσαι καλλιτέχνης! Μάλλον σε τέτοια χέρια έπεσε μία Ducati 750 Sport, η οποία πήρε την μορφή που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος δημιουργίας αυτού του μοντέλου; Πρόκειται για μία 750 Sport του 1974, τροποποιημένη υπό την αιγίδα της Alpinestars από τα χέρια του Michael Woolaway , ενός πασίγνωστού αμερικανού Customizer με δουλειές πολύ υψηλού προφίλ. Με την μοτοσυκλέτα αυτή, η Alpinestars θέλει να γιορτάσει τα 55 της χρόνια, στην αγορά εξοπλισμού μοτοσυκλέτας.

Η 750 Sport που χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή ήταν κυριολεκτικά… του κουτιού, αφού ο Woolaway την βρήκε πριν δυο χρόνια κυριολεκτικά στο κουτί της! Δεν έχασε την ευκαιρία και το απέκτησε, ενώ συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή πλαισίων Jeff Cole.

Ο Woolaway είχε σκοπό, η μοτοσυκλέτα να είναι «μια αυθεντική αγωνιστική» και πράγματι το μοντέλο φέρει πάρα πολλά race στοιχεία, που τονίζουν τον χαρακτήρα της. Αυτό που την κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή είναι οι αναφορές στην ιστορία της Alpinestars πάνω στην μοτοσυκλέτα: Κάποιες από αυτές είναι το φρένο αντίχειρα στο αριστερό κλιπ ον στα πρότυπα του Mick Doohan, αλλά και η σέλα που έχει εμπνευστεί από την Ducati του Nicky Hayden. Και οι δύο αυτοί αναβάτες χρησιμοποιούσαν εξοπλισμό Alpinestars.

Πως σας φαίνεται η μοτοσυκλέτα;