Ο Michele Pirro ισως να μην τραυματιζόταν τόσο σοβαρά, αν ο κανονισμός ίσχυε, όπως θα ισχύει από εδώ και πέρα...

«Σκάνδαλο» με κανονισμό ασφαλείας των Moto GP;

Πολλά ερωτηματικά εγείρει ένα σημαντικό κενό που ανακαλύφθηκε στους κανονισμούς των GP, μετά το ατύχημα του Pirro. Τι συμβαίνει ακριβώς;

Το τρομακτικό ατύχημα του Michele Pirro, ο οποίος αγωνιζόταν ως wild card στον αγώνα του Mugello, έφερε στην επιφάνεια μια μεγάλη έλλειψη στους κανονισμούς ασφαλείας των Moto GP, όσον αφορά τους wildcard αναβάτες. Συγκεκριμένα, ενώ οι μόνιμοι αγωνιζόμενοι πρέπει να χρησιμοποιούν στολές με αερόσακο, δεν προβλέπεται το ίδιο για τους wildcard!

Ως αποτέλεσμα του ατυχήματός του, ο Pirro είχε υποφέρει εξάρθωση ώμου και διάσειση μετά από μια τρομακτική πτώση από την Desmosedici του, με τα πλάνα που έχουν κυκλοφορήσει να προκαλούν τρόμο. Φαίνεται λοιπόν ότι ο άτυχος Ιταλός δεν χρησιμοποιούσε στολή με αερόσακο, που σίγουρα συνέβαλε μέχρι ένα σημείο στην σοβαρότητα της κατάστασης…

Αναμφίβολα, ο κανονισμός εγείρει ερωτηματικά. Μάλιστα, ο Aleix Espargaro δεν έκρυψε την σύγχυσή του και την δυσπιστία του, σχετικά με το μελανό αυτό σημείο: «Είναι ο χειρότερος κανόνα που έχω δει στην ζωή μου. Είναι απίστευτο. Ένας wildcard αγωνιζόμενος δεν γίνεται να έχει μικρότερη προστασία από  τους άλλους αναβάτες. Δεν το ήξερα καν! Είμαστε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα και δεν το γνώριζα καν…»

Ο κανονισμός, σύμφωνα με πηγές του εξωτερικού, έχει ήδη αλλάξει και πλέον οι wildcard συμμετοχές θα χρησιμοποιούν υποχρεωτικά, στολές με αερόσακο, με άμεση εφαρμογή.