O Alberto Puig, επικεφαλής της Repsol Honda

Puig: Τα λέει «έξω από τα δόντια» για Lorenzo

Πολύ αποκαλυπτικός, ενοχλητικά ειλικρινής, ο Alberto Puig μίλησε για το νέο απόκτημα της Repsol Honda, τον Jorge Lorenzo. Τι είπε για αυτόν;

Η μεταγραφή του Jorge Lorenzo στην Honda ήταν ίσως η πιο ισχυρή είδηση, στα Moto GP, του τελευταίου καιρού.  Ο αμφιλεγόμενος αναβάτης, με την μεταγραφή του στην Honda, έχει δημιουργήσει κλίμα αβεβαιότητας για κάποιους και απόλυτης κυριαρχίας για άλλους. Τι λέει όμως η ίδια η Honda για το γεγονός; Ο επικεφαλής της ομάδας, Alberto Puig, μίλησε για αυτό.

Ο παλαίμαχος αγωνιζόμενος είπε ότι η έλευση του Lorenzo στην ομάδα «ήταν μια ευκαιρία, που την αδράξε η ομάδα», λέγοντας συγκεκριμένα: «Δεν ήταν έκπληξη. Ο αναβάτης ήταν εκεί και εμείς προσπαθήσαμε να τον πάρουμε. Αρκετά απλό. Δεν ξέρω τι σκεφτόταν η Ducati και δεν με ενδιαφέρει. Υπήρχε μια ευκαιρία και την αδράξαμε»

Ο Puig συνέχισε, εξηγώντας περαιτέρω την κατάσταση: «Θέλαμε να δούμε τις δυνατότητες μας και δεν μιλήσαμε σε βάθος με πολλούς ανθρώπους. Θέλαμε να ακούσουμε και να δούμε πως θα πήγαιναν τα πράγματα στη σεζόν. Και εννοώ τα αποτελέσματα. Είχαμε κάποιες, ας πούμε χαλαρές, συζητήσεις με άλλους αναβάτες αλλά πήραμε την απόφαση που θεωρήσαμε σωστή»

Τι έχει όμως να πει ο Puig, για την πρόκληση που αναλαμβάνει να μανατζάρει δύο κορυφαίους αθλητές στην ίδια ομάδα; «Φυσικά και δεν θα είναι εύκολο. Οι αγώνες είναι πολύπλοκοι και δύσκολο περιβάλλον, αλλά αν θέλαμε τα πράγματα να είναι εύκολα δεν θα είχαμε μια ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Είναι πολύπλοκο, αλλά είναι πρόκληση και στην Honda, πάντα κοιτάμε για προκλήσεις.»