Πίστα Qatar: Ο προβληματισμός συνεχίζεται

Δεν ήταν επαρκείς οι δοκιμές στην βρεγμένη πίστα του Qatar για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, δηλώνουν οι ιθύνοντες του Moto GP. Δείτε περισσότερα.

Το 2017, η βροχή στο Κατάρ δημιούργησε πρόβλημα στην διεξαγωγή του αγώνα Moto GP, αφού οδήγησε στην ακύρωση των χρονομετρημένων δοκιμών και στην καθυστέρηση του αγώνα. Μετά από πληροφορίες που βρίσκονται στα διεθνή μέσα, αποκαλύπτεται ότι οριστική απόφαση για δράση δεν έχει παρθεί ακόμα, σε περίπτωση που τα φαινόμενα επαναληφθούν.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα αποτελεί η ορατότητα των αναβατών σε συνθήκες βροχής, αφού τα απόνερα από τις μοτοσυκλέτες και η ίδια η βροχόπτωση δημιουργούν μια ομίχλη που περιορίζει το ωφέλιμο  οπτικό πεδίο. Φέτος, οι αναβάτες δοκίμασαν την πίστα σε συνθήκες τεχνητής διαβροχής, αλλά όλοι εξέφρασαν την ίδια ανησυχία: Μειωμένη ορατότητα από το νερό που σηκώνουν οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο αθλητικός διευθυντής της Dorna, Carlos Ezpeleta, λέγοντας τα εξής: «Υπήρχαν ανάμεικτοι ψήφοι στην επιτροπή ασφαλείας, οπότε το θέμα αναβλήθηκε. Βασικά, στις συνθήκες της δοκιμής, δηλαδή σε τεχνητή διαβροχή, οι αναβάτες είπαν ότι είναι εντάξει. Είχαν όμως αμφιβολίες σε περίπτωση πραγματικής μπόρας, άρα αυτό θα έπρεπε να ερευνηθεί και προφανώς, δεν μπορούμε να το  επιτύχουμε τεχνητά.»

Πρόβλημα στο Κατάρ λόγω βροχής είχε δημιουργηθεί, εκτός από πέρσι, και το 2009, όπου ο αγώνας είχε αναβληθεί μέχρι την επόμενη ημέρα, λόγω καταιγίδας, ενώ φέτος η ώρα του αγώνα μετακινήθηκε 2 ώρες πίσω για να δώσει περισσότερες δυνατότητες δράσης στους διοργανωτές, σε περίπτωση ανάγκης.