O Jorge Lorenzo έπεσε και πάλι θύμα της μεταφυσικής pole position στο Misano...

H κατάρα της Pole του Misano

Τι θέλει να πει ο…ποιητής με αυτή τη φράση; Δείτε γιατί κάποιοι θεωρούν την pole position στην πίστα του Misano «καταραμένη»…

Ακόμα και στην σημερινή εποχή του εξορθολογισμού των πάντων, ακόμα συζητάμε για «κατάρες» και τα συναφή… Βρήκαμε λοιπόν μια ενδιαφέρουσα ιστορία για εσάς, την οποία δημοσιεύει το ίδιο το Moto GP. Σύμφωνα με αυτή, η pole position στην πίστα του Misano είναι «καταραμένη», καθώς από το 2010 και μετά, κανένας poleman δεν έχει καταφέρει να νικήσει και στον αγώνα.

Ο τελευταίος αθλητής που το κατάφερε αυτό προς το παρόν, είναι ο Dani Pedrosa, ο οποίος το 2010 ξεκίνησε από την pole position και κέρδισε. Από τότε όμως, κανένας αναβάτης που ξεκινούσε από την πρώτη θέση στην πίστα του San Marino, δεν θα κατάφερνε το ίδιο!

Ας δούμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή επί τούτου. Το 2011, η Pole περιήλθε στον Casey Stoner, ωστόσο νικητής του αγώνα ήταν ο Jorge Lorenzo. Την επόμενη χρονιά, την Pole κέρδισε ξανά ο Pedrosa, ο οποίος όμως είχε πτώση στον αγώνα που τελικά κέρδισε ο Lorenzo και πάλι.

Το 2013, ο νέος στην μεγάλη κατηγορία Marquez πήρε την Pole position από τα χέρια του Jorge Lorenzo, ωστόσο ο «Σπαρτιάτης» τον εξολόθρευσε στον αγώνα, κερδίζοντας με διαφορά πάνω από 3 δευτερόλεπτα. Το 2014, ο Lorenzo πήρε την Pole, αλλά η νίκη ήταν για τον Valentino Rossi, που προκάλεσε παραλήρημα στους θεατές του που τον λατρεύουν στην πίστα του Misano.

To 2015 ο Lorenzo, ξεκινώντας από την pole position, είχε πτώση στον flag-to-flag αγώνα, με τον Marc Marquez να κερδίζει, ενώ το 2016 ο Pedrosa νίκησε με στυλ στον αγώνα, αφήνοντας τον poleman Lorenzo στην 3η θέση. Τέλος, το 2017, ο Vinales ξεκινούσε από την πρώτη θέση στην Ιταλική πίστα, ενώ η νίκη περιήλθε στον Marc Marquez.

Για να δούμε… Θα σπάσει κανείς τα μάγια, στον αγώνα του 2019;