KTM LC4 Scrambler

Όταν οι σχεδιαστές αυτοκινήτων δεν δουλεύουν στο κυρίως αντικείμενο τους, ασχολούνται με… αυτά! Δείτε αυτή την μοναδική ΚΤΜ.

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Ο κύριος Krzyszof Szews (ναι, ούτε εμείς ξέρουμε πως διαβάζεται αυτό), είναι σχεδιαστής αυτοκινήτων. Εργάζεται σε μια μεγάλη εταιρεία, ως «επικεφαλής εξωτερικής γεωμετρίας», στον ελεύθερό του χρόνο όμως ασχολείται και με την μοτοσυκλέτα. Όντας μεγάλος φαν των δικύκλων από τα 16 του, ο Szews ξεκίνησε πριν 2 χρόνια, να σχεδιάζει μια custom μοτοσυκλέτα, με στόχο να φτιάξει ένα scrambler σε παλιό στυλ, αλλά μοντέρνα κατασκευή.



Από τα σχέδιά του στο photoshop μέχρι την πραγματοποίησή τους υπήρχε δρόμος. Εν αρχή ην… το KTM  LC4 640 Supermoto που ο Szews αγόρασε, ως μοτοσυκλέτα δότη. Μόλις το έβαλε στο γκαράζ του, η ανακατασκευή ξεκίνησε με πλήρη απογύμνωση της μοτοσυκλέτας από τα εργοστασιακά της τμήματα, τοποθέτηση ενός νέου τεποζίτου από Honda XR250R, ενός χειροποίητου υποπλαισίου και σέλας από ωριμασμένο δέρμα.



Δύο φτερά από αλουμίνιο εμπρός και πίσω τοποθετήθηκαν αφού προσαρμόστηκαν κατάλληλα, ενώ ο Szews έβαλε επίσης και μια σχάρα αποσκευών στην ουρά. Τα δύο πλευρικά πλαστικά κάτω από την σέλα είναι custom, φτιαγμένα και σχεδιασμένα από τον Szews, ο οποίος δεν αρέσκεται στην εμφάνιση ενός… κενού τριγώνου στο σημείο εκείνο!

Μηχανικά, ο Szews δεν άλλαξε πολλά πράγματα. Μόνο η εξάτμιση του LC4 αντικαταστάθηκε, ενώ η μοτοσυκλέτα πέρασε από ένα πολύ καλό service και αλλαγή στα αλυσιδογράναζα. Ο Szews τοποθέτησε επίσης μια ποδιά και το τιμόνι από ένα LC4 Adventure, ενώ επέλεξε χωμάτινα ελαστικά της Continental για να ολοκληρώσει το δημιούργημα.