Είναι αυτό το νέο Panigale V4R;

Είναι αυτό το νέο Panigale V4R;

Είναι αυτό το νέο Panigale V4R;

Spy pics: Ducati Panigale V4R

Δοκιμάζεται ήδη η κορυφαία έκδοση της PanigaleV4 που περιμένουμε για το 2019… Ρίξτε της την πρώτη ματιά εδώ.

Μετά την παρουσίαση της Ducati Panigale V4 πέρσι, επισήμως η Ducati είχε ανακοινώσει πως η μοτοσυκλέτα θα διατεθεί και σε μία race-spec έκδοση στα 1.000 κυβικά, προκειμένου να μπορεί να συμμετέχει στις παγκόσμιες αγωνιστικές διοργανώσεις. Φαίνεται λοιπόν πως η Panigale V4R ήδη δοκιμάζεται στο δρόμο, με το αμερικανικό μέσο Motorcycle.com να έχει εξασφαλίσει ήδη κάποιες εικόνες.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, υπάρχουν αρκετές διαφορές από το τωρινό μοντέλο, όπως ένα διαφορετικής σχεδίασης fairing με περισσότερα ανοίγματα εξαερισμού-αεροδυναμικής στα πλευρά. Φαίνονται επίσης, υποδοχές για αεροδυναμικά πτερύγια στα πλαστικά, ενώ διαφορετική είναι και η διάταξη της εξάτμισης που φαίνεται στο πίσω μέρος.

Κάτι που ακόμη φαίνεται, είναι η χρήση ενός ξηρού συμπλέκτη, κάτι που η Ducati είχε εγκαταλείψει στα μεγάλα superbikes της από την παρουσίαση του 1198 και μετά. Επιστρέφει ο χαρακτηριστικός Ducati ήχος; Θα δείξει, καθώς είναι πιθανόν ο ξηρός συμπλέκτης να είναι διαθέσιμος μόνο σε «αγωνιστική» έκδοση της κορυφαίας R και όχι σε αυτή που θα κυκλοφορήσει στο δρόμο. Κάτι τέτοιο πιθανολογείται ότι είναι και η μοτοσυκλέτα των φωτογραφιών, που φέρει επίσης carbon fairing, ένα υπερυψωμένο υποπλαίσιο, άλλες μανέτες, ενώ δεν έχει καθρέφτες.

Κατά τα άλλα, τα… συνήθη καλούδια μιας κορυφαίας Ducati έκδοσης είναι παρόντα, με το πιρούνι Ohlins και τα φρένα Brembo να είναι προφανή. Κάτι που επίσης προκαλεί εντύπωση είναι η έλλειψη φώτων εμπρός στην μοτοσυκλέτα, που ενισχύει κι άλλο την πιθανότητα να μιλάμε για μια αποκλειστικά για πίστα έκδοση. Θα μπορούσε η Ducati να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι; Καθόλου απίθανο, λέμε εμείς και περιμένουμε περισσότερα…