Ural cT: Ηλεκτρική με καλάθι

Οι Ρώσοι ταράζουν τα νερά παρουσιάζοντας την πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με καλάθι.

Η cT είναι προϊόν συνεργασίας της Ural με τη Zero και την ICG και είναι εφοδιασμένη με έναν ηλεκτροκινητήρα Z-Force 75-7 της Zero, ο οποίος αποδίδει 60 ίππους και 11,2 κιλά ροπής. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ural, Ilya Khait: «Γνωρίζαμε ότι μια μοτοσυκλέτα με καλάθι ήταν ιδανική βάση για ηλεκτρική, γιατί προσφέρει κάτι που μια συμβατική μοτοσυκλέτα δεν μπορεί: άνεση για τον συνεπιβάτη, σταθερότητα, ασφάλεια, ενώ διαθέτει και περισσότερο χώρο για μπαταρίες. Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ότι είναι μια Ural, αλλά το ότι είναι ηλεκτρική προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Είναι πολύ εύκολη στον χειρισμό εξαιτίας του χαμηλού κέντρου βάρους και της ιδανικής κατανομής του βάρους, ενώ είναι πολύ σταθερή χάρη στους τρεις τροχούς. Επιταχύνει πολύ γρήγορα και είναι ένα πολύπλευρο όχημα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν αυτοκίνητο.

Δοκιμάσαμε διάφορες παραλλαγές κινητήρα και συστήματος μετάδοσης. Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν το να βρούμε το ιδανικό σημείο για τις μπαταρίες, χωρίς να θυσιάσουμε την άνεση του συνεπιβάτη, τους αποθηκευτικούς χώρους και τη σταθερότητα. Η μοτοσυκλέτα δοκιμάστηκε σκληρά σε πραγματικές συνθήκες (βροχή, χιόνι, αυτοκινητόδρομο, ζέστη) και συλλέξαμε πολλά δεδομένα πριν αποφασίσουμε να επενδύσουμε σε αυτό το project».

Η Ural δεν σκοπεύει να βάλει προς το παρόν σε παραγωγή τη cT, αλλά θα την παρουσιάζει σε διάφορες εκθέσεις και θα οργανώνει  test rides προκειμένου να δει την αντίδραση και τις εντυπώσεις του κόσμου. Αν αυτές είναι θετικές, τότε θα προχωρήσει στην παραγωγή.