Επανέρχεται μετά από 10 χρόνια

Ο Sete Gibernau επιστρέφει στους αγώνες

Την επόμενη χρονιά, θα δούμε ξανά τον Gibernau πάνω σε αγωνιστική μοτοσυκλέτα, αφού θα συμμετάσχει στην κατηγορία MotoE του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο 45χρονος Gibernau υπέγραψε με την ομάδα Pons Racing και το 2019 θα αγωνιστεί στους πέντε γύρους του πρωταθλήματος MotoE, στο οποίο θα συμμετέχουν μόνο ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Ο Ισπανός αγωνίστηκε για τελευταία φορά το 2009, αλλά μέχρι πρόσφατα ήταν εκπαιδευτής του Dani Pedrosa, με τη συνεργασία τους να λήγει πριν λίγο καιρό όταν ο τελευταίος αποφάσισε να αποσυρθεί.

O Sete Gibernau δήλωσε σχετικά: «Όταν σταμάτησα τους αγώνες, δεν περίμενα ότι θα λάβω ξανά μέρος σε πρωτάθλημα, αλλά η ζωή φέρνει εκπλήξεις και μετά από 10 χρόνια επιστρέφω. Θέλω να ευχαριστήσω τον Sito (ιδιοκτήτη της ομάδας) για την ευκαιρία που μου έδωσε. Επέμεινε πολύ προκειμένου να με πείσει να αναλάβω αυτή τη νέα πρόκληση και θα δουλέψω σκληρά για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του. Είμαι ενθουσιασμένος που θα οδηγήσω αυτή τη νέα γενιά μοτοσυκλετών και θα βοηθήσω στην εξέλιξή τους

Σύμφωνα με τον Sito Pons: «Χρειαζόμασταν οπωσδήποτε έναν έμπειρο αναβάτη και ο Sete είναι μια κορυφαία επιλογή. Είμαι σίγουρος ότι είναι προετοιμασμένος, θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό και θα παλέψει για τις πρώτες θέσεις, όπως έκανε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Η ικανότητα και η εμπειρία του τον έχει κάνει σημείο αναφοράς στην κατηγορία και είμαι ευτυχής που θα συνεργαστούμε σε αυτή τη νέα πρόκληση.»

Ο Sete Gibernau θα στηθεί την επόμενη χρονιά στη σχάρα της εκκίνησης δίπλα σε καταξιωμένους αναβάτες όπως οι Bradley Smith, Xavier Simeon και Randy de Puniet. Η MotoE αναμένεται να προσφέρει πλούσιο θέαμα και έντονο ανταγωνισμό.