Honda CRF450L Rally Concept

H Honda παρουσίασε στην EICMA ένα πρωτότυπο CRF450L που έχει όλα τα απαραίτητα για να συμμετάσχει σε αγώνες Rally. Θα βρει άραγε το δρόμο προς την παραγωγή;

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Όπως δηλώνει και το όνομά του είναι βασισμένο στο CRF450L, δηλαδή στην πολιτική έκδοση του δημοφιλούς motocross CRF450 της Honda, αλλά έχει υποστεί μετατροπές με στόχο τους αγώνες Rally. Το μούτρο του παραπέμπει ξεκάθαρα στις μοτοσυκλέτες που τρέχουν στο Dakar και πίσω από τη μεγάλη ζελατίνα βρίσκεται ένα μικρό όργανο για τις βασικές ενδείξεις της μοτοσυκλέτας, μια μεγάλη οθόνη πλοήγησης και αναμονές για τα υπόλοιπα όργανα που χρησιμοποιούνται σε αγώνες Rally. Είναι εφοδιασμένο με ανθεκτικές χούφτες της Acerbis, μπαράκι τιμονιού της Renthal, εξάτμιση της Termignoni, εργαλειοθήκη στο πίσω μέρος και δυο ρεζερβουάρ καυσίμου.



Η προστασία της μοτοσυκλέτας παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτού του είδους αγώνες οπότε η CRF450L Rally διαθέτει μεγάλη ποδιά κάτω από τον κινητήρα, αλλά και πλαστικά που τον καλύπτουν από το πλάι, ενώ προστατευμένο είναι και το εμπρός δισκόφρενο. Η μοτοσυκλέτα έχει όλα τα απαραίτητα προκειμένου να κυκλοφορεί στον δρόμο, δηλαδή καθρέπτες, φώτα και LED φλας. Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά το συγκεκριμένο concept θα μετουσιωθεί σε μοντέλο παραγωγής. Πάντως, αν γίνει κάτι τέτοιο μάλλον θα συμβεί από το 2020 και μετά, όταν θα ξεκινήσουν να ισχύουν και οι νέες προδιαγραφές ρύπων και θορύβου.