Ο Rossi οδηγώντας στην γνωστή Parabolica.

Rossi: Aλλη μια νίκη στο Monza Rally

Την έβδομη επικράτηση του στο ετήσιο Monza Rally κλείδωσε ο Valentino Rossi με εμφατική παρουσία στην Ιταλική πίστα. Δείτε περισσότερα…

Παρά το ότι έκανε την πρώτη του χρονιά χωρίς νίκη, ως αναβάτης της Yamaha, ο Valentino Rossi κέρδισε ξανά στο ετήσιο Monza Rally. Ο Ιταλός πήρε την 7η συνολική νίκη του στην διοργάνωση και την 4η σερί, επικρατώντας των Teemu Suninen και Roberto Brivio -αδερφός του Davide Brivio της Ecstar Suzuki-, που ολοκλήρωσαν την τριάδα.

Στον αγώνα συμμετείχε και ο καλός φίλος του Rossi, Alessio «Uccio» Salucci ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση. Και οι 4 συμμετέχοντες των 4 πρώτων θέσεων έτρεξαν με Ford Fiesta WRC Plus –το ίδιο αυτοκίνητο χρησιμοποίησε και ο 6ος στην κατάταξη Marco Bonanomi, ενώ 5ος τερμάτισε ο Antonio Cairoli με Huyndai i20.

Στα του αγώνα, ο Rossi κατάφερε να κρατήσει μια μεγάλη διαφορά στο σύνολο σε σχέση με τον δεύτερο Teemu Suninen, η οποία στον τερματισμό ανήλθε στο 1 λεπτό και 7,2 δευτερόλεπτα. Ο Suninen είχε μια στιγμή μεγάλης εξόδου η οποία του στοίχισε πολύ στην διαφορά του με τον «Γιατρό». Ωστόσο, ο Rossi θα έχανε σε ένα σκέλος της μεγάλης διοργάνωσης, τον τελικό της κλάσης των WRC με ονομασία «Masters Competition». Εκεί, τον κέρδισε ο Tony Cairoli με το Hyundai i20 του, με διαφορά μόλις μισού δευτερολέπτου.