Dovizioso: Θα δοκίμαζα Formula 1!

Δεν εμφανίζεται αρνητικός στην προοπτική να οδηγήσει ένα μονοθέσιο, ο αναβάτης της Ducati. Δείτε τι λέει για αυτό και όχι μόνο.

Ο Andrea Dovizioso, επί δύο έτη δεύτερος στο πρωτάθλημα Moto GP με αρκετές πλέον νίκες στο ενεργητικό του, δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του και για την ελίτ των 4 τροχών. Μιλώντας σε συνέντευξη του, στο ιταλικό μέσο Gazzetta dello Sport, o Ιταλός αναφέρθηκε στην περίπτωση αυτή, αλλά και πως θα την αντιμετώπιζε.
 
Ο Ιταλός είπε συγκεκριμένα: «Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω Formula 1. Είναι Extreme! Αν έχεις την ευκαιρία πρέπει να το δοκιμάσεις, αλλά πρέπει να δώσεις πολλά για αυτό…»

Ο Dovizioso αναφέρθηκε και στον Lewis Hamilton, ο οποίος συμμετείχε σε επίσημες δοκιμές της PATA Yamaha και εντυπωσίασε. Φαίνεται πως και ο Dovi συμμερίζεται τα θετικά συναισθήματα απέναντι στον Βρετανό πρωταθλητή της Formula 1, καθώς δήλωσε: «Για έναν οδηγό Formula 1, αν δεν έχει εμπειρία με τις μοτοσυκλέτες, είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι ωραίο να βλέπεις κάποιον που είναι παθιασμένος και δοκιμάζει κάτι πολύ πολύπλοκο. Ξέρω ότι είχε πτώση, το σημαντικό εκεί είναι να μην χτυπήσεις»

Ο Dovizioso μίλησε συνοπτικά και για τον μελλοντικό του ομόσταυλο, Danilo Petrucci: «Ψάχνουμε για τον τρόπο να δουλεύουμε μαζί στην πίστα, το συζητάμε και έξω από αυτή. Θα βγάλουμε νόημα. Ο Danilo ξεκίνησε κανονικά, στις δυνατότητές του, δείχνει την ταχύτητά του εδώ και κάποια χρόνια. Του λείπουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες στο πρωτάθλημα και στον αγώνα, αλλά με δουλειά μαζί με όλη την ομάδα θα βελτιωθεί.»