ABS: Νομικά μπερδέματα από...το πουθενά

Μια καταγγελία από ιταλικό σωματείο δημιουργεί αναταραχή στην χρήση των συστημάτων ABS στα δίκυκλα, σχεδόν… χωρίς λόγο! Τι συμβαίνει; Δείτε περισσότερα.

Όπως είναι γνωστό, η διείσδυση των συστημάτων ABS στην μοτοσυκλέτα είναι ραγδαία τα τελευταία χρόνια, ενώ μάλιστα από το 2017 και μετά το σύστημα είναι υποχρεωτικό, για κάθε δίκυκλο άνω των 125 κ.εκ. Ωστόσο, μια καταγγελία στην Ιταλία δημιουργεί κάποια μπερδέματα, σχετικά με το πώς τα συστήματα ABS στα μικρότερα δίκυκλα, παρουσιάζονται εμπορικά…

Ας δούμε όμως τι σημαίνει αυτό αναλυτικά. Η αναφορά προέρχεται από την ιταλική Εθνική Ένωση Καταναλωτών, η οποία καταγγέλλει τις πρακτικές διαφήμισης για τα δίκυκλα που φέρουν ABS μόνο στον εμπρός τροχό. Η ένωση τονίζει ότι «αυτές οι περιπτώσεις διαφημίζονται ελλειπώς, καθώς αφήνεται να εννοηθεί ότι το δίκυκλο φέρει ABS, ωστόσο το σύστημα λειτουργεί μόνο στον εμπρός και όχι και στους δύο τροχούς»

Η ένωση καταναλωτών της Ιταλίας τονίζει ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψιν, καθώς σε περίπτωση φρεναρίσματος ανάγκης, «ο πίσω τροχός μπορεί να τεθεί εκτός ελέγχου χωρίς την επιθυμία του αναβάτη, με επακόλουθες συνέπειες στην ασφάλεια του ίδιου και των άλλων». Με απλά λόγια, η ένωση ζητά από τις εταιρείες δικύκλων να αναφέρουν ρητά και ξεκάθαρα, το αν το δίκυκλο που πωλούν έχει ABS και στους δύο ή μόνο στον έναν τροχό.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε, ότι το νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει κανονικά την χρήση ABS μόνο στον έναν τροχό. Μένει ωστόσο να δούμε, κατά πόσο αυτό το θέμα θα εξεταστεί βαθύτερα και τι αλλαγές μπορεί να φέρει σε εμπορικό επίπεδο… Ποια είναι η δική σας άποψη;
 

  • Ηλίας

    Καθόλου για το τίποτα η φασαρία! Έχει πολλή σημασία το θέμα. Οι εταιρείες να κόψουν τα μισόλογα και να διευκρινίζουν όταν το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος πιάνει μόνον μπροστά. Ομοίως, και οι σοβαροί δημοσιογράφοι να το τονίζουν!

      3
  • Σκλιας Νικος

    Σχετικη διευκρινηση για την υπαρξη συστηματος Abs μονο στον εμπροσθιο τροχο ειναι επιβεβλημενη διαφορετικα μπορει να θεωρηθει παραπλανηση του καταναλωτικου κοινου!!!

      4