H εικόνα του Lexmoto LXR380 που εμφανίστηκε στα social media.

Lexmoto LXR380: Σπορ με κάτω από 4 χιλιάρικα;

Μια ακόμη νέα μοτοσυκλέτα που εισέρχεται στην Ευρώπη απειλεί τις εταιρείες που «παίζουν» στην κατηγορία των σπορ μοτοσυκλετών για Α2 δίπλωμα. Δείτε περισσότερα...

Οι Κινέζοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών έχουν πάρει φόρα για τα καλά και θέλουν να κερδίσουν μερίδιο της πίτας σε πολλές  κατηγορίες της αγοράς. Φυσικά, οι μοτοσυκλέτες σπορ της κατηγορίας Α2 δεν αποτελούν εξαίρεση και μαθαίνουμε από Βρετανούς δημοσιογράφους, για την νέα Lexmoto LXR380 που ετοιμάζεται να γίνει διαθέσιμη.

Η Lexmoto είναι εισαγωγική εταιρεία στην Μεγάλη Βρετανία, που ασχολείται με την διάθεση μοτοσυκλετών από την Κίνα, αλλά έχει ήδη δημιουργήσει και μια σπορ μοτοσυκλέτα στα 125 κυβικά, την LXR125, στην οποία βασίζεται εμφανισιακά το νέο μοντέλο LXR380. Οι πρώτες εικόνες της νέας μοτοσυκλέτας έκαναν την εμφάνισή τους στα κοινωνικά δίκτυα και δείχνουν μια μοντέρνα μοτοσυκλέτα, εναρμονισμένη με τις σχεδιαστικές απαιτήσεις της κατηγορίας και της εποχής.

Ο κινητήρας που έχει χρησιμοποιηθεί στο νέο μοντέλο προέρχεται από την Zongshen και είναι δικύλινδρος, στα 380 κ. εκ., όπως αφήνει το όνομα να εννοηθεί. Η κινητήρα μονάδα θα αποδίδει 30 ίππους, όπως η Lexmoto αναφέρει. Η μοτοσυκλέτα αναμένεται ότι θα φέρει επίσης ABS δύο καναλιών, δίσκους-μαργαρίτα στα φρένα και ανεστραμμένο πιρούνι, αλλά και πλαίσιο-χωροδικτύωμα με αλουμινένιο ψαλίδι πίσω!

Το πιο εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση είναι η τιμή της μοτοσυκλέτας: Η Lexmoto έχει ανακοινώσει μια τιμή της τάξης των 3.800 λιρών, δηλαδή χοντρικά 4.200 ευρώ περίπου, με απλή ισοτιμία. Αναμφίβολα είναι μια τιμή που μπορεί να βάλει ψύλλους στα αυτιά του ανταγωνισμού... Πως σας φαίνεται; Θα επιλέγατε κάτι τέτοιο;