O Danilo Petrucci στην Desmosedici GP19 του.

Ducati: Δοκιμές για καλύτερο «στρίψιμο»

Την ταχύτητα της GP19 μέσα στην στροφή συνεχίζουν να βελτιώνουν, από ότι φαίνεται, οι άνθρωποι της Ducati, με την ευκαιρία των δοκιμών της Βαρκελώνης. Δείτε περισσότερα.

Αμέσως μετά τον αγώνα MotoGP στην Βαρκελώνη, οι αναβάτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις μοτοσυκλέτες τους την Δευτέρα. Ο Marc Marquez, για παράδειγμα, είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την μοτοσυκλέτα του με το πλαίσιο του 2020. Οι άνθρωποι της Ducati, από την άλλη, αποφάσισαν να μελετήσουν πως θα βελτιώσουν την ταχύτητα της GP19 μέσα στην στροφή.

Παρά το ότι η GP19 θεωρείται ίσως και η καλύτερη μοτοσυκλέτα του Grid, η αδυναμία της παραμένει η ταχύτητα μέσα στις στροφές, σε σχέση με τους αντιπάλους της. Ο Danilo Petrucci επιβεβαίωσε ότι δοκίμασε νέα μέρη στην μοτοσυκλέτα του, ενώ το τεστ έδειξε βελτίωση στην ταχύτητα μέσα στην στροφή χωρίς να θυσιαστεί η σταθερότητα της GP19 στα φρένα.

Συγκεκριμένα, ο Petrucci αναφέρθηκε στις δοκιμές λέγοντας: «Έκανα τον αγώνα μου απέναντι στις Yamaha και Suzuki και ήμασταν πολύ δυνατοί στην επιτάχυνση και στα φρένα, αλλά υποφέραμε στην μεγάλη στροφή. Ο Rins με πέρασε στην 4 και ο Quartararo στην 3 γιατί δεν μπορούμε να κρατήσουμε ταχύτητα, παθαίνουμε υποστροφή.»

«Κρατήσαμε την μοτοσυκλέτα σταθερή στα φρένα αλλά βελτιώσαμε και το κομμάτι της στροφής. Είναι καλό. Είναι κάτι μικρό αλλά νομίζω ότι είναι πολύ καλό για το Assen, άρα ξεκινήσαμε από αυτό. Βρήκαμε πολλά άλλα και για τα ηλεκτρονικά και τα αεροδυναμικά» δήλωσε ο Petrux.

Ο Dovizioso με την σειρά του είπε: «Δοκίμασα ένα διαφορετικό πλαίσιο. Είμαι χαρούμενος γιατί ένιωσα τη διαφορά, φαίνεται ότι η είσοδος στην στροφή είναι καλύτερη, αυτό είναι θετικό αλλά δύσκολο να πεις πόσο μεγάλη βελτίωση συνολικά. Είμαι χαρούμενος, δουλεύουμε σε αυτό, λογικά στον αγώνα καταλαβαίνεις περισσότερα όταν είσαι μαζί με άλλους αναβάτες. Ίσως θα το χρησιμοποιήσουμε στο Assen»