Συνεχίζονται οι εργασίες στην πίστα του Silverstone.

Silverstone: 10 φορές ανθεκτικότερη η νέα πίστα

Πολύ καλά πηγαίνουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του Silverstone, μετά το περσινό φιάσκο στον αγώνα MotoGP. Δείτε περισσότερα.

Μετά την περσινή ακύρωση του αγώνα MotoGP του Silverstone, η παραμονή της πίστας στο ημερολόγιο των αγώνων κρεμόταν από μια κλωστή. Αμεσο απαιτούμενο ήταν να επιδιορθωθεί η πίστα, προκειμένου να παραμείνει στο ημερολόγιο και αυτό και έγινε, καθώς οι εργασίες νέας ασφαλτόστρωσης της πίστας ολοκληρώνονται σύντομα.

Η διοίκηση της πίστας του Silverstone επιστράτευσε τις υπηρεσίες της ιταλικής εταιρείας Dromo, η οποία πραγματοποίησε μελέτη σε όλα τα χαρακτηριστικά της πίστας, ανέλυσε τους λόγους της περσινής αστοχίας και ανέλαβαν την προετοιμασία της ασφαλτόστρωσης, ενώ η Tarmac ανέλαβε την τελική εργασία. Η πίστα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα πριν τις 12 Ιουλίου, όταν και ξεκινά το αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1.

O επικεφαλής της πίστας Stuart Pringle, είπε επί του θέματος: «Καταναλώσαμε πολύ χρόνο στο να καταλάβουμε τι πήγε λάθος και τι πρέπει να κάνουμε για να το διορθώσουμε. Χρησιμοποιήσαμε αυτή την ευκαιρία όχι απλά για να ξαναστρώσουμε την πίστα, αλλά για να λύσουμε όλα τα προβλήματα από την ρίζα τους.»

«Η πίστα θα είναι 10 φορές πιο ανθεκτική και 3 φορές ισχυρότερη. Έχουμε εμπιστοσύνη στην δουλειά που έχει γίνει πριν την Formula 1. Με αυτή την δουλειά είμαι σίγουρος ότι θα αναδειχθούμε σε μια από τις καλύτερες πίστες του κόσμου, αν όχι στην καλύτερη: Μια ιστορικής σημασίας πίστα με άσφαλτο τελευταίας τεχνολογίας» συμπλήρωσε ο Pringle.