AGV Pista GP R: Ειδικές εκδόσεις για το Misano

Δυο νέες εκδόσεις του κορυφαίου AGV Pista GP R παρουσίασε η AGV στον αγώνα του Misano για τον Rossi και τον Morbidelli.

Ο αγώνας του Misano θεωρείται εντός έδρας για τον Valentino Rossi και κάθε χρόνο επιλέγει να παρουσιάζει ένα κράνος με ολοκαίνουργια χρώματα και γραφικά με τη βοήθεια του σχεδιαστή και φίλου του, Aldo Drudi. Για το 2019 η σχεδίαση του AGV Pista GP R εξυμνεί τον αγώνα του Misano και τις παραδόσεις της περιοχής.



Η τοπική κουζίνα διαφημίζεται μέσα από το σχέδιο του ήλιου και της σελήνης που παραδοσιακά κοσμεί τα κράνη του Rossi. Ο ήλιος έχει τη μορφή ενός τοπικού ψωμιού, ενώ η σελήνη είναι στην ουσία μια φέτα καρπούζι. Η κλασική εικονογράφηση που συναντάμε στα κράνη του Ιταλού αναβάτη υπάρχει και εδώ με σκύλους και γάτες σε ρόλο fan club.



Το κράνος του Franco Morbidelli αποτείνει φόρο τιμής στον Gianni Rolando. Ο συγκεκριμένος αναβάτης αγωνιζόταν το `70 και το `80 στην κατηγορία των 500 κυβικών και ήταν φίλος του Franco από το ξεκίνημα της καριέρας του. Το κράνος του έχει το λευκό και κόκκινο χρώμα που είχε του Rolando και αντίστοιχα παλαιάς σχολής γραφικά. Ο Aldo Drudi έχει βάλει κι εδώ το χεράκι του συνδυάζοντας τα κλασικά στοιχεία με μοντέρνες πινελιές.



Οι σημαίες της Ιταλίας και της Βραζιλίας κοσμούν το πάνω μέρος του κράνους, ενώ ο αριθμός 21, το νούμερο με το οποίο έτρεχε ο Rolando, βρίσκεται στο πίσω μέρος. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις του συγκεκριμένου κράνους θα διατεθούν στο Ογκολογικό Ινστιτούτο της πόλης Μeldola στην περιφέρεια της Emilia-Romagna.



Το Pista GP R συνδυάζει την άνεση και τις επιδόσεις με την κορυφαία προστασία και δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί πρώτη επιλογή πολλών αγωνιζόμενων υψηλού επιπέδου. Είναι εξελιγμένο μέσα σε αεροδυναμική σήραγγα μια διαδικασία που από μόνη της ανεβάζει τον πήχη και εγγυάται ένα τελευταίας τεχνολογίας, υπερσύγχρονο κράνος που θέτει νέα στάνταρ στον τομέα της ασφάλειας. Τέλος, προσφέρει ένα ιδιαίτερα ευρύ οπτικό πεδίο με 190 μοίρες ορατότητα δεξιά – αριστερά και 85 μοίρες πάνω – κάτω.

www.agv.com