H Vins Duecinquanta

H Vins Duecinquanta

Vins Duecinquanta: Τα δίχρονα δεν πεθαίνουν

Αυτή η μοτοσυκλέτα έχει ακραία σπορ σχεδίαση, είναι εξωφρενικά ελαφριά και παίρνει κίνηση από έναν δίχρονο δικύλινδρο, όπως παλιά! Πως σας φαίνεται;

Για πολλούς, οι υπερ-ελαφριές μοτοσυκλέτες με δίχρονους κινητήρες αποτελούν ακόμα κάτι σαν «Αγιο Δισκοπότηρο» για τους καθαρόαιμους αγώνες μοτοσυκλέτας και κάποιοι ανεξάρτητοι κατασκευαστές συνεχίζουν ακόμα να το πιστεύουν. Ένας από αυτούς είναι η ιταλική μάρκα Vins Motors που έχει έδρα το Maranello, καθώς κατασκευάζει την Duecinquanta, που βλέπετε στις εικόνες.

Η μάρκα είναι το δημιούργημα δύο μηχανικών που έχουν περάσει και από την Ferrari και η Duecinquanta είναι μια μοτοσυκλέτα με τεχνολογία αιχμής και χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν. Το πλαίσιο της είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και το μπροστινό σύστημα είναι αντισυμβατικού τύπου, ενώ η αεροδυναμική της έχει μελετηθεί στο έπακρο για κορυφαία απόδοση. Ο κινητήρας της είναι δικύλινδρος, σε κυβισμό 250 κυβικών για την έκδοση «δρόμου» και 288 κ.εκ. για την πίστα, με δύο στροφαλοφόρους άξονες αντίστροφης περιστροφής. Ο κινητήρας είναι «ψεκαστός» και φέρει ειδικό ενισχυμένο συμπλέκτη, σερβό βαλβίδες στην εξάτμιση και 6τάχυτο αφαιρούμενο κιβώτιο.

Η απόδοση του κινητήρα ανέρχεται στους 85 ίππους, όπως δηλώνει η Vins και σε περίπτωση που σας ακούγονται λίγοι, να σας ενημερώσουμε ότι το βάρος της Duecinquanta είναι μόνο 80 κιλά! Πόσο όμως κοστίζει το δημιούργημα της Vins; Για την έκδοση δρόμου, θα χρειαστεί να καταβάλλετε 40.000 ευρώ, ενώ αν επιλέξετε την έκδοση πίστας το ποσό ανεβαίνει… στις 50.000 ευρώ!