Ducati Multistrada V4: Αποκαλύφθηκε ο κυβισμός;

Μεγαλύτερη σε κυβικά από ότι την περιμέναμε, θα έρθει η πολυαναμενόμενη Multistrada V4! Ποιος θα είναι ο κυβισμός της λοιπόν; Δείτε τι γνωρίζουμε…

Η Ducati Multistrada V4 μπορεί να έρχεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα έχουμε μάθει όλα ακόμα. Στις τελευταίες εμφανίσεις της μοτοσυκλέτας στους δρόμους, τα διεθνή μέσα αλίευσαν και άλλες πληροφορίες και μία από αυτές, ήθελε την Multistrada V4 να μην «δανείζεται» απευθείας τον κινητήρα από την Panigale, αλλά να εισάγει μια εντελώς νέα εκδοχή του. Σήμερα, άλλες πληροφορίες έρχονται να υποστηρίξουν αυτό το ενδεχόμενο.
 
Πιο συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ έρχεται από αμερικανούς συναδέλφους μας από το Motorcycle.com, οι οποίοι ανακάλυψαν καταχωρήσεις της Ducati στο NHTSA, ήτοι στην Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικών Μεταφορών της χώρας. Σε αυτές, η Ducati εξηγεί την κωδικοποίηση των αριθμών πλαισίου αφήνοντας «εκτεθειμένες» δύο πληροφορίες. Στην κωδικοποίηση εισάγεται και το γράμμα V στους αριθμούς πλαισίου, που φανερώνει «κινητήρα 1.158 κυβικών με 4 κυλίνδρους και 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο». Η δεύτερη πληροφορία συνδέει τον αριθμό πλαισίου με τον κωδικό project της Ducati, και το νέο γράμμα «L» προστέθηκε στα έγγραφα αναφερόμενο στο «Project 1706».
 
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς δημοσιογράφους, το Project 1706 και οι νέες κωδικοποιήσεις που κατοχυρώθηκαν, δείχνουν ότι η Multistrada V4 θα έχει κυβισμό στα 1.158 κυβικά εκατοστά. Η πληροφορία αυτή, με την σειρά της επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που σας είχαμε φέρει πριν περίπου 10 μέρες, ότι η Ducati Multistrada V4 θα έχει έναν νέο V4 κινητήρα και όχι αυτόν της Panigale V4.
 
Φυσικά, με έναν μεγαλύτερο σε κυβισμό κινητήρα, η Ducati όχι απλά πετυχαίνει την «εύκολη» συμμόρφωση με τις προδιαγραφές ρύπων Euro5, αλλά μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ροπή στις μεσαίες στροφές και γενικά, διαφορετική συμπεριφορά, από τον «αθλητικό» Desmosedici Stradale των 1.103 κυβικών. Μένει μόνο η επίσημη επιβεβαίωση…