Η εμφάνισή της ταιριάζει με adventure και sport touring μοτοσυκλέτες.

Διαθέτει μαξιλαράκι για την πλάτη του αναβάτη.

Εσωτερικά υπάρχουν ελαστικοί ιμάντες για να συγκρατούν τα περιεχόμενα της βαλίτσας.

Θα χωρέσει εύκολα δυο full face κράνη ή ένα κράνος και πολλά ακόμα αντικείμενα.

Δυο ιμάντες κρατούν το καπάκι ανοικτό.

Test βαλίτσα: STR-47

Περνάμε το καλοκαίρι μας μαζί με την κεντρική βαλίτσα 47 λίτρων της STR και ταξιδεύουμε απολαμβάνοντας την πρακτικότητα που προσφέρει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε σε επαφή με προϊόντα της STR καθώς στο παρελθόν έχουμε δοκιμάσει κράνη και μπουφάν της εταιρείας τα οποία μας είχαν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις με την ποιότητα και την τιμή τους. Όμως εκτός από εξοπλισμό αναβάτη, διαθέτει και αξεσουάρ μοτοσυκλέτας και εμείς ζητήσαμε από τη Motoway Γ. Καμπράνης ΑΕ, η οποία εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα τα προϊόντα της STR, να δοκιμάσουμε την ολοκαίνουργια κεντρική βαλίτσα των 47 λίτρων. Μάλιστα, θα την είχαμε στη διάθεσή μας όλο τον Αύγουστο οπότε θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε μαζί της και να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.

Εμφάνιση – Ποιότητα κατασκευής

Αρχικά, να αναφέρουμε ότι στη συσκευασία περιλαμβάνεται η πλαστική βάση της βαλίτσας και όλα τα απαραίτητα βιδάκια, παξιμάδια και λαμάκια προκειμένου αυτή να στερεωθεί στη σχάρα της μοτοσυκλέτας. Η τοποθέτηση είναι εύκολη και χρειάζονται μόνο μερικά απλά εργαλεία που ο καθένας έχει στο γκαράζ του. Οδηγίες δεν υπάρχουν, αλλά η διαδικασία είναι απλή και θα βγάλεις άκρη και χωρίς αυτές. Η STR-47 είναι μια τετραγωνισμένη κεντρική βαλίτσα σύγχρονης σχεδίασης που ταιριάζει ιδανικά σε μεγάλου κυβισμού adventure και sport touring μοτοσυκλέτες. Το μαύρο ματ χρώμα της ταιριάζει με όλα, ενώ η ποιότητα κατασκευής και το φινίρισμα βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Την είχαμε στη διάθεσή μας για πάνω από ένα μήνα και παρά το γεγονός ότι ήταν μόνιμα τοποθετημένη πάνω στη μοτοσυκλέτα και εκτεθειμένη στον ήλιο, δεν εμφάνισε σημάδια αποχρωματισμού ή φθοράς. Η καλή εικόνα από πλευρά ποιότητας συνεχίστηκε στον μηχανισμό ανοίγματος και κουμπώματος της βαλίτσας στη βάση της. Θα θέλαμε περιμετρικά στο σημείο που κλείνει η βαλίτσα να υπήρχε κάποια στιμούχα που θα έκανε την STR-47 πλήρως αδιάβροχη, αν και με τον τρόπο που κλείνει είναι πολύ δύσκολο να περάσει το νερό.

Πρακτικότητα

Όπως αναφέραμε ήδη έχουμε να κάνουμε με μια βαλίτσα 47 λίτρων που σημαίνει ότι θα χωρέσει με ευκολία δυο full face κράνη μεγάλου μεγέθους ακόμα κι αν αυτά έχουν περίεργους αεραγωγούς ή αεροτομές. Μέσα στην πόλη κάνει τη ζωή σου εύκολη, αφού μπορεί να φιλοξενήσει όλο τον εξοπλισμό σου σε μια σύντομη στάση για να μην κουβαλάς στο χέρι μπουφάν, κράνος και γάντια. Επίσης, αποδείχτηκε ιδιαίτερα πρακτική στη μεταφορά αντικειμένων τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να δεθούν με χταπόδια στη σχάρα. Εκεί όμως που πραγματικά ευχαριστηθήκαμε την STR-47 ήταν στο ταξίδι την περίοδο των διακοπών, αφού χώρεσε με ευκολία όλα τα απαραίτητα και έμεινε χώρος για έξτρα πράγματα. Η απουσία αποθηκευτικού χώρου σε μια μοτοσυκλέτα αποτελεί παρελθόν με την STR-47 και θα πιάνεις τον εαυτό σου να πακετάρει πιο πολλά πράγματα από ότι χρειάζεσαι πραγματικά μόνο και μόνο επειδή η συγκεκριμένη μάλιστα προσφέρει μεγάλο και πλήρως αξιοποιήσιμο χώρο. Για την άνεση και τη στήριξη του συνεπιβάτη διαθέτει ένα ικανοποιητικών διαστάσεων μαξιλαράκι στο πίσω μέρος. Η συσκευασία περιλαμβάνει δυο κλειδιά και παρέχονται ακόμα δυο ανακλαστικές αυτοκόλλητες ταινίες κίτρινου χρώματος που κάνουν πιο ορατή τη μοτοσυκλέτα κατά τη νυχτερινή οδήγηση.

Η άποψή μας

Με τιμή μόλις 66 ευρώ είναι η μια από τις οικονομικότερες (αν όχι η πιο οικονομική) προτάσεις της αγοράς σε αυτή τη χωρητικότητα. Μάλιστα η διαφορά είναι χαοτική καθώς καθώς άλλες κεντρικές βαλίτσες 47 λίτρων κοστίζουν τρεις και τέσσερις φορές περισσότερο χωρίς να μπορούν να δικαιολογήσουν αυτή τη διαφορά. Η STR-47 προσφέρει απαράμιλλη πρακτικότητα και μάλιστα τη συνδυάζει με την ελκυστική εμφάνιση και την υψηλή ποιότητα. Σου λύνει τα χέρια εντός κι εκτός πόλης και σου επιτρέπει να ταξιδεύεις χωρίς συμβιβασμούς.

Θα τη βρείτε διαθέσιμη σε όλο το δίκτυο συνεργατών της Motoway Γ. Καμπράνης ΑΕ.

www.motoway.gr