net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Προσομοιωτή για τον εντυπωσιακό πίνακα πληροφοριών του R1 δημιούργησε η Yamaha για να ξέρει ακριβώς ο αναβάτης πού θα βρει αυτό που χρειάζεται γρήγορα και εύκολα.

Οι πληροφορίες που προσφέρει η TFT οθόνη του νέου Yamaha R1 ήταν ανήκουστες μέχρι και πριν από λίγα μόλις χρόνια.

Προσπαθήστε να ρυθμίσετε τα ηλεκτρονικά του νέου Yamaha R1 χωρίς να έχετε κάνει το μάθημά σας και μάλλον θα καταλήξετε με έναν δυσάρεστο πονοκέφαλο!

Για το νέο υπε-ρεξελιγμένο R1 ο αναβάτης πρέπει να εκπαιδευτεί εντός και εκτός πίστας.

Προσομοιωτής για τα όργανα του νέου R1!

Έχετε προσέξει το ψηφιακό πολυόργανο του νέου R1 της Yamaha; Προσπαθήστε να το ρυθμίσετε αδιάβαστοι και σύντομα θα βρεθείτε επανεξεταστέοι με τους τόνους πληροφοριών που μπορεί να παρουσιάσει.

 
Ωραία η αγωνιστική τεχνολογία, μας προσφέρει επίπεδα ασφάλειας και εφόδια που πριν μερικά χρόνια ούτε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας δε θα βλέπαμε. Ειδικά με την έκρηξη των ηλεκτρονικών βοηθημάτων την τελευταία δεκαετία στα MotoGP, υπάρχουν πλέον στην αγορά μέχρι και σκούτερ με πολλαπλούς χάρτες ανάφλεξης και traction control!

Στο άλλο άκρο κατοικοεδρεύουν οι ισχυρότερες μοτοσικλέτες της αγοράς και οι οποίες δε σχεδιάστηκαν για καφέ, μα για να κυριαρχήσουν στις πίστες. Είναι λοιπόν εφοδιασμένες με τόνους ηλεκτρονικών βοηθημάτων που υπόσχονται να συνεισφέρουν τα μέγιστα στη μάχη με το χρονόμετρο. Δείτε για παράδειγμα το νέο R1 της Yamaha, στο οποίο ο πίνακας οργάνων είναι στην ουσία μια ψηφιακή οθόνη που αντλεί την καταγωγή της από τις Μ1 των κ.κ. Valentino Rossi και Jorge Lorenzo.

Η ποσότητα της πληροφορίας σε αυτήν είναι αντάξια εγκυκλοπαίδειας και ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει χάρτες ανάφλεξης, quick shifter, traction control, launch control, lift control, slide control, ride control και ό,τι άλλο τελειώνει σε control. Ναι, όλα αυτά ρυθμίζονται! Προσθέστε τώρα χιλιομετρητές, ταχύτητα, στροφές, σχέση κιβωτίου, χρονόμετρα, θερμοκρασίες, προειδοποιητικές λυχνίες κ.ο.κ. 

Τρομάξαμε; Έχει κι άλλο. Τόση ώρα μιλάμε για το R1, όμως υπάρχει και το R1M στο οποίο προσθέτουμε τις ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Ohlins, καθώς και μια σειρά από data loggers που αποθηκεύουν δεδομένα και επικοινωνούν αμφίδρομα με την εφαρμογή Y-Trac στο κινητό ή την ταμπλέτα. Ουφ!

Επειδή λοιπόν εύκολα μπορεί κανείς να χαθεί στον κυκεώνα των ρυθμίσεων, η Yamaha USA έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της έναν online προσομοιωτή για να μπορεί κανείς να κάνει το φροντιστήριό του και την επομένη να εμφανιστεί στην πίστα και να κάνει τον έξυπνο στους απροετοίμαστους. Ακόμη κι εδώ ωστόσο πρέπει να έχει προηγηθεί λίγο διάβασμα για να μάθεις τι ρυθμίζεις, σε τι διαφέρει λ.χ. το SCS από το QS και το LIF

Αφού λοιπόν αποστηθίσουμε την κάθε συντομογραφία, στη συνέχεια περνάμε στον προσομοιωτή που θα μας δείξει πώς να ρυθμίσουμε κάθε ένα από τα πολλά κόλπα του νέου R1.

Πρόκειται για μια πανέξυπνη παροχή προς τον πελάτη, αλλά ταυτόχρονα και ένα υπέροχο διαφημιστικό τρυκ για να κάνει τον ανταγωνισμό να ζηλεύει και τον επισκέπτη να χαζεύει με τις ώρες τη μοτοσικλέτα που ονειρεύεται να πάρει.
Φήμες πως για να παραδοθεί το νέο R1 πρέπει προηγουμένως να έχει περάσει από διαγώνισμα ο υποψήφιος αγοραστής του κρίνονται επιεικώς ως κακοήθεις ανακρίβειες.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ