net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Με το χαρακτηριστικό ρεζερβουάρ και το πράσινο πλαίσιο, ξέρεις σε ποιον αναφέρεται αυτή η μοτοσικλέτα.

Ο Paul Smart και η σύζυγός του Maggie έδωσαν αυτοπροσώπως το παρόν στην παρουσίαση των μοτοσικλετών στην Ταϊλάνδη.

Ίσως με ένα πιο ταιριαστό πιρούνι το αποτέλεσμα να ήταν πιο άρτιο.

Με βάση το δημοφιλέστατο Scrambler περιμένουμε να δούμε πολλές ομορφιές και στο μέλλον.

Η Sport Classic Paul Smart ρέπλικα του 2006 έγινε ανάρπαστη όταν κυκλοφόρησε.

Ducati Paul Smart Scrambler

Θυμάστε την απίθανη Paul Smart replica που η Ducati έβγαλε σε παραγωγή το 2006 προς τιμήν του ιστορικού της αναβάτη; Η Ducati Ταϊλάνδης λοιπόν, αποφάσισε να τη μιμηθεί και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

 
Ο Paul Smart ανήκει στο πάνθεον των αναβατών-θρύλων για τη Ducati, με σημείο αναφοράς την ιστορική του νίκη στον πρώτο αγώνα Imola 200 το 1972 απέναντι σε μια σειρά τεράστιων πρωταθλητών όπως οι κ.κ. Giacomo Agostini, Phil Read και John Cooper, άπαντες πάνω στα εργοστασιακά τους GP θηρία. Είναι η εποχή που η Ducati μπαίνει δυνατά στον χάρτη με το αγωνιστικό της 750SS.
Με βάση αυτή τη μοτοσικλέτα του Smart, η ρέπλικα του 2006 ξεπούλησε, βασισμένη στον αερόψυκτο κινητήρα 1000 DS που τότε κινούσε τα Multistrada, Monster και φυσικά τη σειρά των Sport Classic, όπου ανήκε και το Paul Smart.

Στην Ταϊλάνδη η εκεί αντιπροσωπεία της Ducati αποφάσισε να μιμηθεί το παράδειγμα του 2006 στήνοντας μια μικρή παραγωγή Paul Smart αντιγράφων πάνω στο Urban Enduro Scrambler.

Μηχανολογικώς δεν έχει κάποια αλλαγή άξια αναφοράς, με το ενδιαφέρον να πέφτει αποκλειστικά στο αισθητικό κομμάτι. Εκεί όμως οι Ταϊλανδοί έδωσαν ρέστα, με το χαρακτηριστικό χρώμα του πλαισίου που έχει τη σφραγίδα του Smart, τη διάφανη λωρίδα για να φαίνεται η στάθμη καυσίμου, τον αγωνιστικό του αριθμό (16) στο πλαστικό κάλυμμα της ουράς, μια ρετρό σουέντ σέλα σε καφέ χρώμα και φυσικά το χρυσό ανάποδο πιρούνι - με το τελευταίο φυσικά να μην αντιστοιχεί στην αγωνιστική πραγματικότητα του 1972, μα στη μόδα του 2015.

Οι 24 μοτοσικλέτες που φτιάχτηκαν στην Ταϊλάνδη παρουσιάστηκαν με πάσα επισημότητα και με τον 72 ετών Paul Smart παρόντα μετά της συζύγου του (η οποία τυγχάνει και αδελφή του αείμνηστου Barry Sheene), για να εξαντληθούν λίγο αργότερα από μέλη του ευκατάστατου πελατολογίου της Ducati Thailand.

Πηγή: Bike Social

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ