net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Γνώριμο πακέτο με λίγο πιο αιχμηρές λεπτομέρειες για το Speed Triple R.

Χρυσό πιρούνι, μονομπλόκ δαγκάνες, σπέσιαλ εξατμίσεις και κόκκινες λεπτομέρειες ξεχωρίζουν το R από το απλό Speed Triple.

Το ανανεωμένο ρεζερβουάρ από πάνω.

Αναμφισβήτητα αναγνωρίσιμη εικόνα.

Μια από τις πιο ποθητές θέσεις οδήγησης της Triumph.

Η ουρά του αναεωμένου Triple R με πρώτη μούρη τα δύο Arrow τελικά.

Ως XRx αντιλαμβανόμαστε πως κοιτάμε τη βασική έκδοση του Tiger Explorer με χυτές ζάντες και τον πιο πλούσιο εξοπλισμό από το σκέτο XR.

XCx με ακτινωτές ζάντες, προφανώς η πιο Adventure έκδοση του Explorer.

Κάτω από το ανάγλυφο σηματάκι προσθέτουμε και άλλο ένα με την ονομασία του μοντέλου.

Λίγο έχει αλλάξει το βλέμμα, αλλά από πάνω έχουμε μια ζελατίνα που δείχνει λίγο διαφορετική, συν LED φλασάκια και χούφτες.

Αυτό πρέπει να είναι ένα νέο τελικό, το οποίο μάλιστα δείχνει και λίγο πιο κοντό από αυτό που αντικαθιστά (αν δε μας ξεγελά η γωνία λήψης).

Ολοκαίνουργιο πάνελ οργάνων με μια έξτρα οθόνη.

Triumph Tiger Explorer 1200 και Speed Triple R 2016

Φωτογραφημένα από κινητό σε εκδήλωση αντιπροσώπων της Triumph στη Γαλλία, τα νέα και ανανεωμένα Tiger Explorer 1200 και Speed Triple 1050 R μας προσφέρουν μια γεύση από Triumph του 2016.

 
Πληροφορίες δεν υπάρχουν για να συνοδεύσουν τις εικόνες, μόνο η οπτική αποτύπωση των αλλαγών που εδώ και καιρό γνωρίζουμε πως ετοιμάζει η Triumph για δύο από τις ναυαρχίδες της γκάμας της.
Αφενός είναι η έλευση των νέων προδιαγραφών Euro 4 που αναγκάζει τους κατασκευαστές να κάνουν μερικές επεμβάσεις ώστε να μη χαθεί πολλή δύναμη από τους κινητήρες των υπαρχόντων μοντέλων προκειμένου να προσαρμοστούν σε αυστηρότερους κανόνες εκπομπών.

Αφετέρου είναι η πρακτική αναγκαιότητα της περιοδικής ανανέωσης ακόμη και για μοντέλα που ουσιαστικά δεν είναι η ώρα τους να αλλάξουν, με διάσπαρτες μικρές ή μεγάλες πινελιές που προσφέρουν λίγη φρεσκάδα και κάνουν το μοντέλο του 2016 να ξεχωρίζει από αυτό του 2013, παρότι από κάτω μπορεί να είναι σχεδόν ίδια.

Ας δούμε τι έχουμε ως τώρα:

Speed Triple 1050 R

Η κορυφαία έκδοση του μεγάλου Triple περνά ένα μικρό facelift, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε το Μιλάνο για περισσότερα. Το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζεται στον κινητήρα του, ο οποίος θα πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες ευρωπαϊκές νόρμες καυσαερίων δίχως να χάσει δύναμη.
Το αγγλικό More Bikes από το οποίο έχουμε πάρει τις φωτογραφίες αναφέρει πως οι πληροφορίες του μιλούν για απόδοση 140 ίππων - δηλαδή ένα ταληράκι πάνω στους 135 που αποδίδει ονομαστικά η σημερινή έκδοση του Speed Triple.

Tiger Explorer 1200

Σήμερα υπάρχουν τρεις εκδόσεις, η βασική με χυτές ζάντες, η βασική με ακτινωτές ζάντες και η XC.
Καθώς φαίνεται το μεγάλο Tiger θα αποκτήσει μια γκάμα ανάλογη με αυτή των 800, δηλαδή θα αποκτήσει τις δύο κεντρικές παραλλαγές XR και XC, οι οποίες στη συνέχεια θα χωρίζονται βάσει εξοπλισμού σε πακέτα XC, XCx, XCa κ.ο.κ.
Υπάρχουν κάποιες εμφανισιακές μικροαλλαγές με σημαντικότερη αυτή των ολοκαίνουργιων οργάνων, ωστόσο για ζητήματα βαθύτερης ουσίας - τι αλλάζει σε κινητήρα, αναρτήσεις και φρένα - θα περιμένουμε άλλες δύο εβδομάδες ως την EICMA.

Πηγή: More Bikes (Explorer) και More Bikes (Speed Triple R)

 

TRIUMPH - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ