Η δοκιμή της Honda X-ADV

Η δοκιμή της Honda X-ADV

Η δοκιμή της Honda X-ADV

Η δοκιμή της Honda X-ADV

Honda X-ADV: Υποψήφιο για Best Moto 2018

Στοιχεία SUV, ανακατεμένα με εκτός δρόμου δυνατότητες, σε ένα στιβαρό πλαίσιο, με ανάρτηση μακριάς διαδρομής και ένα ισχυρό κινητήρα 745 κυβικών με αυτόματο σασμάν. Όλα τα παραπάνω, αρκούν για να φέρουν την αναστάτωση στον ανταγωνισμό και την επιθυμία απόκτησης στους αναβάτες.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Τιμή: Απο 12.990 ευρώ     

+: Κιβώτιο, πολλαπλοί ρόλοι, οδική συμπεριφορά, αναρτήσεις, ξεχωρίζει 
-: Τιμή, Θέλαμε λίγο περισσότερη δύναμη

Η αλήθεια είναι ότι στο άκουσμα ότι η Honda αποφάσισε να βγάλει στην παραγωγή το Χ-ADV, ανυπομονούσαμε να φτάσει στα χέρια μας για μια εφ` όλης της ύλης δοκιμή.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η ιδέα για τη δημιουργία του Χ-ADV προήλθε, μετά από την επίσκεψή του Daniele Lucchesi της Ίου, όπου ο δύσβατος δρόμος εμπόδισε τον εμπνευστή να φτάσει με το scooter του, στον προορισμό του στο Μαγγανάρι. Έτσι, η ανάγκη για ένα scooter με off-road δυνατότητες έμοιαζε μονόδρομος. 

Για να μετουσιωθεί η ιδέα σε πράξη, χρειάστηκε να περάσουν αρκετά στάδια επεξεργασίας μέχρι το τελικό αποτέλεσμα που γνωρίζουμε σήμερα. Στην ουσία πρόκειται μια μοτοσυκλέτα που προέκυψε μετά από διασταύρωση γονιδίων. Από τη μια έχουμε ένα εύκολο και σβέλτο commuter, που χαρακτηρίζεται από τις ευκολίες που προσφέρει στον αναβάτη, τους αποθηκευτικούς χώρους και την αποδοτικότητα και από την άλλη μια μοτοσυκλέτα περιπέτειας δομημένη πάνω στη φιλοσοφία "πάω παντού", την όρθια θέση οδήγησης με την εξαιρετική ορατότητα και τον all-around χρηστικό χαρακτήρα, που συνδυάζει τη δουλειά με το παιχνίδι. 

Το αποτέλεσμα είναι μια υβριδική μοτοσυκλέτα με στοιχεία και από τους δύο κόσμους, που δικαιώνει τους ανθρώπους της Honda.  Ένα σκληροτράχηλο SUV που νιώθει σαν στο σπίτι της μέσα στο αστικό πεδίο, καθώς είναι εξοπλισμένη με όλες τις ανέσεις που χρειάζεται κάποιος στην καθημερινή μετακίνηση. Ο κινητήρας και το πλαίσιο έχουν τον ιδανικό adventure χαρακτήρα, για παντός είδους εξορμήσεις.