Οι εικόνες που φαίνεται να αποκαλύπτουν το νέο BMW S1000RR.

Οι εικόνες που φαίνεται να αποκαλύπτουν το νέο BMW S1000RR.

Οι εικόνες που φαίνεται να αποκαλύπτουν το νέο BMW S1000RR.

Οι εικόνες που φαίνεται να αποκαλύπτουν το νέο BMW S1000RR.

Αποκαλύφθηκε το νέο BMW S1000RR;

Αυτές οι εικόνες προέρχονται από κατοχύρωση πατέντας και δεν διαφωνούν πολύ, με φωτογραφίες του πρωτότυπου που βλέπαμε από πέρσι! Πως σας φαίνεται;

Η μεγάλης έκτασης ανανέωση, για το S1000RR της BMW θεωρείται μάλλον βέβαιη, καθώς πέρα από την δοκιμή ενός πρωτότυπου μηχανήματος, οι φήμες γίνονται ολοένα και ισχυρότερες. Να λοιπόν, που πλέον έχουμε τις πιο χειροπιαστές αποδείξεις μέχρι στιγμής, για την είδηση, οι οποίες προέρχονται από γραφείο πατεντών στην Κίνα.

Ιδού λοιπόν, το BMW S1000RR του 2019, όπως όλα δείχνουν! Η BMW αποφάσισε να αλλάξει αρκετά την εμφάνιση του μοντέλου και, αν και διατηρεί κάποια από τα «ασύμμετρα» χαρακτηριστικά του, όπως οι γρίλιες στα πλαϊνά φέρινγκ, το μούτρο έχει αλλάξει και πλέον δύο μικρότερα, συμμετρικά φωτιστικά σώματα βρίσκονται εκεί. Ανάμεσά τους, φαίνεται αυτό που μάλλον είναι κεντρικός ram air αεραγωγός.



Μεγάλη επίσης είναι η αλλαγή εμφάνισης της εξάτμισης, η οποία διακρίνεται ότι αλλάζει και λειτουργική μορφολογία. Το τελικό έχει μικρύνει σημαντικά σε μέγεθος, ενώ βλέπουμε ένα μεγάλο σιγαστήρα-καταλύτη ακριβώς κάτω από το ψαλίδι, αλλά και δύο ακόμη «φουσκώματα» πριν το καζανάκι αυτό. Είναι πιθανόν λοιπόν ότι, ελέω και Euro 5, η εξάτμιση του νέου S1000RR θα είναι τελευταίας τεχνολογίας για τον περιορισμό των ρύπων στα επιτρεπτά επίπεδα.



Ο κινητήρας φαίνεται διαφορετικός, αν κρίνουμε από τα καπάκια του εναλλάκτη και του συμπλέκτη, ενώ νέο φαίνεται και το πλαίσιο, το οποίο είναι μεν δύο δοκών αλλά έχει μια χαρακτηριστική καμπυλότητα κοντά στην κεφαλή του κινητήρα, που θυμίζει κάτι από Gull-arm της Honda! Νέο εμφανίζεται και το ψαλίδι, αλλά και το υποπλαίσιο-χωροδικτύωμα.

Περισσότερες αλλαγές είναι μάλλον δύσκολο να διακρίνουμε, τουλάχιστον εκ πρώτης όψης. Θεωρείται βέβαιο, ωστόσο, ότι αρκετά πράγματα θα αλλάξουν στο νέο S1000RR, όπως για παράδειγμα μεγαλύτερη ισχύς και περισσότερα ηλεκτρονικά συστήματα, αλλά και νέα όργανα που θα αφήσουν πίσω το χαρακτηριστικό αναλογικό στροφόμετρο του μοντέλου.

Το νέο BMW S1000RR αναμένεται να εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Intermot ή στην EICMA, τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο αντίστοιχα.