Αυτά είναι και επίσημα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Triumph Rocket III TFC

Triumph Rocket III: Επιβεβαίωση των specs

Δημοσιεύθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Triumph Rocket III η οποία είναι και επισήμως, η ισχυρότερη Triumph της ιστορίας. Δείτε περισσότερα.

Όταν η Triumph παρουσίασε την Rocket III TFC πριν λίγο καιρό, έκανε λόγο για την ισχυρότερη μοτοσυκλέτα της ιστορίας της εταιρείας και τον μεγαλύτερο κινητήρα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο μαζικής παραγωγής κλπ κλπ… Ζούμε στην εποχή των «αριθμών» είναι η αλήθεια και μια μοτοσυκλέτα «υπερβολής» όπως η Triumph Rocket III είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει την προσοχή. Η Triumph με επίσημη ανακοίνωσή της, επιβεβαίωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας Power Cruiser.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή της ισχύος που… μας καίει, ανακοινώθηκε στους 182 ίππους, καθιστώντας πράγματι την Triumph III TFC την πιο δυνατή μοτοσυκλέτα της εταιρείας, όλων των εποχών. Ο τρικύλινδρος κινητήρας των 2,5 λίτρων είναι αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη σε κυβισμό μονάδα που τοποθετείται σε μοτοσυκλέτα παραγωγής και αποδίδει 23 kgm ροπής, η οποία είναι επίσης η υψηλότερη ροπή από μοτοσυκλέτα παραγωγής αυτή την στιγμή! Και πράγματι, 182 άλογα και 23 kgm ροπής είναι νούμερα που συνήθως τα βλέπεις σε… αυτοκίνητο και μάλιστα ιδιαίτερα ισχυρό. Σκεφτείτε πως θα κατεβαίνει αυτή η ισχύς στο δρόμο, από τρικύλινδρο, ατμοσφαιρικό μοτέρ των 2,5 λίτρων… (ε μέχρι να την οδηγήσουμε, ονειροπολούμε και λίγο).

Κατά τα άλλα, η πρώτη έκδοση της Rocket III που θα βγει μόλις σε 750 κομμάτια, ετοιμάζεται να ξεπουλήσει παγκοσμίως, μιας και στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας πουλήθηκαν όλα τα κομμάτια που προορίζονταν για αυτή. Περιμένουμε με ιδιαίτερη αγωνία και την έκδοση παραγωγής του Rocket III…