H νέα Ducati Panigale V4 25 Anniversario 916

H νέα Ducati Panigale V4 25 Anniversario 916

H νέα Ducati Panigale V4 25 Anniversario 916

H νέα Ducati Panigale V4 25 Anniversario 916

H νέα Ducati Panigale V4 25 Anniversario 916

H νέα Ducati Panigale V4 25 Anniversario 916

Ducati Panigale V4 25 Anniversario 916

H νέα επετειακή έκδοση της Ducati Panigale V4, προς τιμήν της 916, παρουσιάστηκε και επίσημα στα πλαίσια του τριημέρου της Laguna Seca. Δείτε περισσότερα.

Η Ducati παρουσίασε την νέα, περιορισμένης παραγωγής Panigale V4 25 Anniversario 916, μια μοτοσυκλέτα προς τιμήν της θρυλικής 916. Η τελευταία ήταν η μοτοσυκλέτα που άλλαξε την αντίληψη και ανέβασε κατακόρυφα το επίπεδο στα Superbikes το 1994, ενώ κέρδισε 120 αγώνες και 6 τίτλους, με τους 4 στα χέρια του Carl Fogarty. Στα 25 χρόνια από την παρουσίαση της, η Ducati εμφανίζει την ειδική έκδοση της Panigale V4, η οποία αποκαλύφθηκε στην Laguna Seca, παρουσία του ίδιου του Carl Fogarty.

H V4 25 Anniversario 916 βασίζεται στην Ducati Panigale V4S με αναβαθμισμένα μέρη αγωνιστικών προδιαγραφών. Το «εμπρός πλαίσιο» της προέρχεται από την V4R, ενώ οι τροχοί είναι από την Marchesini, σφυρήλατοι μαγνησίου και η εξάτμιση είναι από την Akrapovic και είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο.

Η μοτοσυκλέτα φέρει πληθώρα έξτρα εξοπλισμού αποκλειστικά για αυτήν όπως: Ξηρό συμπλέκτη με κάλυμμα από ανθρακονήματα, αγωνιστική ζελατίνα, εμπρός και πίσω φτερό, προφυλακτήρα ψαλιδιού και προφυλακτήρες φτέρνας από ανθρακονήματα, αγωνιστικά γκριπ, ρυθμιζόμενα μαρσπιέ και αναδιπλούμενες μανέτες από billet αλουμίνιο, προφυλακτήρα μανέτας φρένου, τάπα ρεζερβουάρ από billet αλουμίνιο, σύστημα τηλεμετρίας Ducati Data Analyzer + (DDA+) και σύστημα Traction Control και Quickshifter EVO2.

H εμφάνιση της Panigale V4 25 Anniversario έλκει την έμπνευση της από την αγωνιστική 996 του 1999, σε κόκκινη απόχρωση με λευκές λεπτομέρειες και το χαρακτηριστικό «1» του πρωταθλητή να την κοσμεί, εμπρός και στα πλευρά.

Μόνο 500 Panigale V4 25 Anniversario θα κατασκευαστούν και θα είναι αριθμημένες, ενώ η μοτοσυκλέτα με τον αριθμό 5 θα τεθεί σε δημοπρασία. Τα έσοδα από αυτή θα τεθούν υπέρ της μητέρας του Carlin Dunne, του αγωνιζόμενου που έχασε την ζωή του στο φετινό αγώνα Pikes Peak, τρέχοντας με μία Ducati Streetfighter V4 και διεκδικώντας το νέο ρεκόρ χρόνου ανάβασης.

Η μοτοσυκλέτα θα ξεκινήσει να φτάνει στους αντιπρόσωπους από τον Οκτώβριο, ενώ η τιμή της έχει ανακοινωθεί στα 41.900 ευρώ, με την υποσημείωση ότι μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την χώρα προορισμού.