Ένα...αγνώριστο KTM 1290 Superduke

Μία από τις κορυφαίες μοτοσυκλέτες του κόσμου έγινε αγνώριστη, προκειμένου να πάρει μέρος σε έναν σημαντικό ευρωπαϊκό αγώνα… στα χέρια μιας γυναίκας! Απολαύστε.

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Το KTM 1290 Superduke R δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού είναι ένα από τα ισχυρότερα και καλύτερα naked μοντέλα του κόσμου, έχοντας παράλληλα και την δική του εμφανισιακή ταυτότητα. Όμως, η custom κουλτούρα των τελευταίων ετών δείχνει να ξεπερνά κάθε όριο, υπαρκτό ή «άγραφο» για τις μοτοσυκλέτες και τα αποτελέσματα συχνά εντυπωσιάζουν. Αυτή η μοτοσυκλέτα αποτελεί πνευματικό παιδί του Kay Blanke, που με την βοήθεια των Martin Struckmann και Detlef Studemann, διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη και συναρμολογήθηκε ξανά σε… άλλη ενσάρκωση.
 
Ο κινητήρας των 1.301 κ. εκ. βάφτηκε σε ένα απειλητικό μαύρο χρώμα, το οποίο παράλληλα τον έβαλε στο οπτικό παρασκήνιο τρόπον τινά… Και αυτό γιατί ολόκληρη η μοτοσυκλέτα είναι ένα custom αριστούργημα. Το πλαίσιο είναι επιχρωμιωμένο, με μια ειδική διαδικασία που του επιτρέπει να αντέχει τα καμπτικά και στρεπτικά φορτία του πλαισίου χωρίς να καταστραφεί.  Παρόμοια χρωμίωση υπέστη και το ψαλίδι, ενώ η ουρά, το εμπρός μασκάκι και το ρεζερβουάρ καυσίμου είναι χειροποίητα από αλουμίνιο.
 
Η καλωδίωση και ο προγραμματισμός του εγκεφάλου της μοτοσυκλέτας είναι νέα, με τον κινητήρα να φέρει νέα εισαγωγή και νέα εξάτμιση, με χειροποίητες σωληνώσεις και τελικά της Shark. Στις αναρτήσεις, χρησιμοποιούνται τόσο αμορτισέρ, όσο και πιρούνι από την Wilbers, ενώ τους ακτινωτούς τροχούς της Kineo ντύνουν τα ελαστικά Pirelli Diablo Rosso Corsa II και επιβραδύνουν δαγκάνες της Brembo.
 
Με την μοτοσυκλέτα αυτή, η οποία ονομάστηκε «Caty M. Glam», κάνοντας και ένα έξυπνο λογοπαίγνιο με την ΚΤΜ, οδήγησε στον αγώνα Glemseck 101 η stuntwoman Mai-Lin Senf, κάνοντας το 0-100 σε μόλις 2 δευτερόλεπτα και κερδίζοντας τον πρώτο γύρο του αγώνα!