net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέο Tiger 1050: Είδος υπό… εμφάνιση!

Το ολοκαίνουργιο Tiger της Triumph είναι πλέον γεγονός. Αρκετός θόρυβος είχε δημιουργηθεί για χάρη του και όλοι έψαχναν να βρουν φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά. Η βρετανική εταιρία περίμενε την κατάλληλη στιγμή όμως και τώρα πια το συμπεριλαμβάνει επίσημα στα μοντέλα του ΄07.

 
Τον ανανεωμένο 3κύλινδρο κινητήρα του Triple, τώρα, περιβάλλει το νέο αλουμινένιο πλαίσιο και τα «αιχμηρά» πλαστικά του Tiger που του έχουν δώσει μια μοντέρνα πινελιά ενώ νέα είναι και η σχεδίαση της μάσκας με τους προβολείς. Αξίζει να σημειωθεί πως το βάρος του μειώθηκα αρκετά από το προηγούμενο μοντέλο, στα 198 κιλά.

Το Tiger έχει ψηλή θέση οδήγησης, πλήρως ρυθμιζόμενο αντεστραμμένο πιρούνι 43χιλ όπως επίσης και ρυθμιζόμενη mono-shock πίσω ανάρτηση, γεγονός που επιτρέπει στον αναβάτη να ρυθμίσει κατάλληλα τη μοτοσικλέτα του.

Οι 17 ιντσών τροχοί έχουν ένα ωραίο κόψιμο, με τον μπροστινό να τον συντροφεύουν δύο δισκόπλακες 320 χιλιοστών και τον πίσω μια των 255 χιλιοστών.
Τα «καθήκοντα» πέδησης θα αναλάβουν, μπροστά μια ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα Nissin και μια μονή διπίστονη πίσω. Μια μοτοσικλέτα touring (;) με… ακτινικές δαγκάνες λοιπόν!!

Σε σύγκριση με τη προηγούμενη έκδοση των 955 κ. εκ., αυτός ο κινητήρας έχει μεγαλύτερη ροπή που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στη καθημερινή μετακίνηση, και 115 ίππους να αντί των 105 της προηγούμενης έκδοσης. Στοιχεία που πιθανό να αποτελέσουν μια «συνταγή» για γρηγορότερη και αποδοτικότερη οδήγηση.
Σύντομα, στις σελίδες του Moto Τρίτη, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε και να δείτε περισσότερα για το νέο Triumph Tiger 1050.

 

TRIUMPH - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ