net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

YZF-R125 Team Yamaha Race Replica 2009

Το λιλιπούτειο supersport που σχεδίασε ο Kazumasa Sasanami και αποτελεί την πιο διαδεδομένη εφηβική…ονείρωξη, γίνεται ακόμα πιο θελκτικό με τα νέα αγωνιστικά χρώματα της Yamaha και με σχέδια και λεπτομέρειες στα πρότυπα της μοτοσικλέτας του Valentino Rossi.

 
Πρόκειται για το ομορφότερο ίσως entry-level μοντέλο, το οποίο γίνεται ακόμα πιο όμορφο με το νέο χρωματισμό. Για τους νεοεισερχόμενους στο κόσμο των δύο τροχών αναβάτες αποτελεί μια από τις πιο επιθυμητές μοτοσικλέτες, αλλά δεν μας φαινόταν περίεργο αν κάποιος έμπειρος αναβάτης το αποκτούσε για να κοσμήσει το σαλόνι του! Εκτός από το νέο χρωματισμό δεν έχει αλλάξει κάτι άλλο στο YZF-R125 παραμένοντας μια μοτοσικλέτα ικανή να μυήσει με ασφάλεια τους νέους αναβάτες.

Το πλαίσιο, όπως και στα supersport μεγάλα αδερφάκια του, είναι τύπου Deltabox και έχει κατασκευαστεί από αλουμίνιο. Το ψαλίδι του είναι επίσης κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση του συνολικού βάρους σε χαμηλά επίπεδα, στα 126,5 κιλά. Το πιρούνι είναι συμβατικό και τα καλάμια του έχουν διάμετρο 33 χιλ., ενώ η διαδρομή τους φτάνει τα 130 χιλ. Πίσω, το μονό αμορτισέρ φέρει μοχλικό και πέραν της προφόρτισης του ελατηρίου δε διαθέτει άλλες ρυθμίσεις. Η διαδρομή του ανέρχεται και εδώ στα 130 χιλ.

To YZF-R125 κινείται από έναν καινούργιο υγρόψυκτο κινητήρα 125 κ.εκ. με τέσσερις βαλβίδες στην κεφαλή του και έναν εκκεντροφόρο και αποδίδει 15 ίππους και 1,25 kgm ροπής. Τα χαρακτηριστικά αυτά, αποτελούν μία εξαιρετική βάση για τους επίδοξους πρωτοετής που θέλουν να μυηθούν στην supersport φιλοσοφία οδήγησης και το YZF R125, αποτελεί ένα από τα καλύτερα φροντιστήρια υπερ- εντατικών μαθημάτων.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ